Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Knižka uspel na skúške v Spišskej Novej Vsi, Malina smeruje do Žiliny

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Malina počas dvoch sezón odohral celkovo 92 zápasov, v ktorých zaznamenal dva góly a štyri asistencie. V uplynulom ročníku absolvoval aj šesť duelov v drese Brezna.

Spišská Nová Ves 13. septembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Martin Knižka uspel na skúške v klube HK Spišská Nová Ves a podpísal dvojročnú zmluvu. Vedenie účastníka Tipos Extraligy zároveň tesne pred začiatkom novej sezóne poslalo tiež obrancu Ľubomíra Malinu do prvoligovej Žiliny, ktorého si však môže stiahnuť na striedavé štarty v prípade zranení. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

"Kniha je mladý hráč z našej liahne a páčil sa mi jeho prístup k povinnostiam. Chodil prvý do kabíny, pridával veci navyše a máme radi takéto typy hráčov, s ktorými chceme pracovať. Na skúške nás presvedčil, že má v sebe potenciál zlepšovať sa. Veríme, že sa časom prebojuje do základnej zostavy," povedal generálny manažér Richard Rapáč. Knižka bol pôvodne v klube na skúške do konca októbra.

Malina počas dvoch sezón odohral celkovo 92 zápasov, v ktorých zaznamenal dva góly a štyri asistencie. V uplynulom ročníku absolvoval aj šesť duelov v drese Brezna. "Ľubo si nedokázal nájsť miesto medzi šiestimi obrancami. Na pozíciu siedmeho a ôsmeho beka máme mladších hráčov, preto sme sa rozhodli uvoľniť ho do žilinského mužstva, kde záujem hrať prejavil aj on sám. Chceli sme, aby mal zápasovú prax, preto sme uskutočnili tento prestup," konštatoval Rapáč.