Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Kolba už vo finále nepomôže, má po operácii ramena

Hráč HC Košice Marek Kolba Foto: TASR/Milan Kapusta

Po zranení kľúčnej kosti v druhom finále proti Slovanu Bratislava už absolvoval hráč HC Košice operáciu a sezóna sa pre neho skončila predčasne.

Košice 10. apríla (TASR) - Obranca slovenského hokejového majstra HC Košice Marek Kolba už spoluhráčom vo finále Slovnaft play off nepomôže. Po zranení kľúčnej kosti v druhom finále proti Slovanu Bratislava už absolvoval operáciu a sezóna sa pre neho skončila predčasne.

"Približne v polovici prvej tretiny som nastreľoval puk z priestoru pri ich striedačke a Michal Dobroň ma tam čisto dohral. Klasický, čistý súboj, akých som zažil v kariére milión. Problém bol v tom, že sa mi posunul ramenný chránič a narazil som tak priamo, bez akejkoľvek ochrany. Jednoducho veľká smola. Okamžite som pocítil, že mi v ramene niečo peruje. Kľúčna kosť mi vyletela v mieste, kde sa opiera o rameno. Roztrhali sa tam väzy a už v prvej chvíli som vedel, že je zle," cituje Kolbu oficiálna internetová stránka majstra.

Operácia znamená ukončenie sezóny 32-ročného obrancu. "Po vizite mi pán primár povedal, že ma čaká osemtýždňová pauza a potom mi budú vyberať nejaké drôtiky, ktoré mi tam vložili. Bude to teda dlhšia rehabilitácia," dodal Kolba.