Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Krasokorčuliarka Rajičová pred Nepela Trophy: Nerozmýšľam len nad ZOH

Na snímke slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová. Foto: TASR - Michal Svítok

Dvadsaťdvaročná reprezentantka sa predstaví na Grand Prix v japonskej Osake a na podujatí rovnakého rangu v americkom Lake Placid.


Bratislava 20. septembra (TASR) - Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová odštartuje olympijskú sezónu v Bratislave na 25. ročníku Ondrej Nepela Trophy. Podujatie sa neoficiálne začalo už v stredu prvými tréningami. Na ženy čaká krátky program vo štvrtok od 13.00 h, voľné jazdy absolvujú v sobotu odpoludnia.

"Cítim sa veľmi dobre, teším sa, že sa začína olympijská sezóna. V lete som veľa trénovala, myslím si, že som pripravená. Mám dva nové programy, najmä chcem oba ukázať a cítiť sa v nich dobre na ľade. Nerozmýšľam len nad ZOH, chcem mať všeobecne veľmi dobrú sezónu. Premýšľam nad každým tréningom, aby som po každom prišla z ľadu s tým, že som niečo dokázala. Chcem sa každý deň zlepšovať a podať dobrý výkon na všetkých pretekoch," povedala Rajičová, ktorá si vybojovala miestenku do Pjongčangu sedemnástou priečkou na minulosezónnych, resp. tohtoročných majstrovstvách sveta v Helsinkách.

Dvadsaťdvaročná reprezentantka sa 12. novembra predstaví na Grand Prix v japonskej Osake a 26. novembra na podujatí rovnakého rangu v americkom Lake Placid. V decembri zavíta na majstrovstvá Slovenska (Košice, 16. - 17. decembra), v kalendári sú okrem zimných olympijských hier (9. - 25. februára) aj európsky (Moskva, 15. - 21. januára) a svetový šampionát (Miláno, 19. - 25. marca). "Najskôr sa sústredím na Nepelu, potom na Grand Prix," dodala Rajičová.