Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Kvitová vlaňajší triumf na trávniku neobháji

Česká tenistka Petra Kvitová si utiera tvár v zápase proti Američanke Serene Williamsovej vo štvrťfinále grandslamového turnaja Wimbledon v Londýne 3. júla 2012. Foto: TASR/AP

Česká tenistka Petra Kvitová dnes vo Wimbledone skončila na rakete ostrieľanej Američanky Sereny Williamsovej.

Wimbledon 3. júla (TASR) - Česká tenistka Petra Kvitová svoj lanský titul vo Wimbledone v tomto roku neobháji. Vo štvrťfinále dvojhry jej totiž v utorok vystavila stop Američanka Serena Williamsová, ktorá zvíťazila v dvoch setoch 6:3, 7:5. Už štvornásobná víťazka Wimbledonu sa v semifinále stretne s víťazkou duelu Tamira Paszeková (Rak.) - Viktoria Azarenková (Bielorus.).

Ako informuje idnes.cz, Serena Williamsová zdolala Kvitovú druhý raz za tri roky. V roku 2010 ju vyradila v ceste za svojím štvrtým titulom v semifinále, v tomto roku jej snahu o obhajobu prekazila už vo štvrťfinále.

V druhom štvrťfinálovom zápase zdolala Angelique Kerberová v nemeckom derby Sabine Lisickú v troch setoch 6:3, 6:7 a 7:5.

dvojhra - ženy - štvrťfinále:
Serena Williamsová (6-USA) - Petra Kvitová (4-ČR) 6:3, 7:5
Angelique Kerberová (8-Nem.) - Sabine Lisická (15-Nem.) 6:3, 6:7 (7), 7:5

"Musela som poriadne zabrať, veď som hrala s obhajkyňou titulu. Bolo to náročné, no nemala som čo stratiť. Som rada, že som stále na turnaji a veľmi si to tu užívam," povedala Serena Williamsová.

Americká tenistka Serena Williamsová sa teší z víťazstva nad Češkou Petrou Kvitovou vo štvrťfinále dvojhry žien na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 3. júla 2012.
Foto: TASR/AP