Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Legendárny Švéd Alfredsson plánuje ukončiť aktívnu kariéru

Alfredsson, Chára Foto: TASR/AP

Spoluhráči z kanadského tímu veria, že presvedčia Alfredssona, aby ostal v Ottawe ešte aspoň rok.

Ottawa 29. apríla (TASR) – Švédsky hokejista klubu zámorskej NHL Ottawa Senators Daniel Alfredsson uvažuje o ukončení aktívnej kariéry.

Tridsaťdeväťročný kapitán "senátorov" sa chce o svojej budúcnosti definitívne rozhodnúť počas leta. "Bol to fantastický rok, ale bol náročný fyzicky i psychicky," cituje Alfredssona kanadský portál tsn.

"Na letnú prípravu však budem mať energiu i motiváciu. Počas leta nedokážem oddychovať a chcem byť pripravený na kemp. Ak budem hrať, chcem hrať čo najlepšie. To znamená, že počas leta sa musím tvrdo pripravovať na celú sezónu,"
povedal Švéd.

Alfredsson má doma štyroch synov, ktorí chcú, aby ostal v tíme Senators. "Páči sa im byť v šatni i na zápasoch," priznal švédsky hokejista. Jeho spoluhráči z kanadského tímu veria, že presvedčia Alfredssona, aby ostal v Ottawe ešte aspoň rok.

"Budem sa snažiť presvedčiť ho, aby tu ešte rok ostal," povedal Chris Neil. "Alf hral počas celej sezóny výborne. Stále patrí medzi elitných hráčov súťaže. Dokáže zmeniť vývoj zápasu a vie dávať góly v správnom čase."

Generálny manažér Ottawy Bryan Murray verí, že sa Alfredsson napokon rozhodne pokračovať v kariére. "Povedal som mu, že je jedným z našich najlepších útočníkov, ak nie vôbec najlepší," uzavrel Murray, ktorý chce dať Švédovi toľko času na rozmyslenie, koľko bude potrebovať. "Dokázal to aj v siedmom zápase play off proti Rangers. Tvrdo strieľal a dobre korčuľoval. Snažím sa ovplyvniť ho pri rozhodovaní. Bol by to vynikajúci učiteľ pre mladíkov, ktorí k nám prídu zo Švédska. Povedal mi, že sa o tom ešte porozprávame."

Tréner švédskej reprezentácie by rád videl krídelníka Ottawy v zostave "troch koruniek" na MS vo Fínsku a Švédsku. Vplyv na definitívne rozhodnutie Alfredssona o prípadnej účasti na šampionáte by mohol mať aj fakt, že Švédi odohrajú základnú skupinu i prípadné štvrťfinále v Štokholme.