Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Liverpool ukončil šesťročné čakanie na trofej, majiteľ žiari

Foto: TASR

Anglický futbalový klub FC Liverpool ukončil v nedeľu šesťročné čakanie na trofej. V riadnom hracom čase skončil duel 1:1, keď jediný presný zásah "The Reds" zaznamenal slovenský reprezentant Martin Škrtel.

Wembley 27. februára (TASR) - Anglický futbalový klub FC Liverpool ukončil v nedeľu šesťročné čakanie na trofej. Zverenci trénera Kennyho Dalglisha si vo finále Ligového pohára poradili s druholigovým Cardiffom City 3:2 až po strelách zo značky pokutového kopu.

V riadnom hracom čase skončil duel 1:1, keď jediný presný zásah "The Reds" zaznamenal slovenský reprezentant Martin Škrtel. V predĺžení pridali oba celky po jednom góle a o definitívnom víťazovi sa rozhodlo až v jedenástkovom rozstrele.

Presne po 500 dňoch pod vedením nového vlastníka Johna Henryho mohol klub opäť oslavovať. Americký športový magnát prevzal klub na pokraji bankrotu a po dlhej dobe s ním získal významnú trofej. "Máme radosť najmä kvôli fanúšikom. Oni sú veľmi šťastní a my tak môžme byť konečne hrdí. Museli si prejsť mnohými vecami, ktoré s futbalom priamo nesúvisia. Získali sme prvú trofej po šiestich rokoch a je úžasné vidieť, že za nami stoja. Po všetkých tých rokoch a veciach sa konečne hýbeme vpred a začíname hovoriť o tom, čo sa deje na ihrisku, v pozitívnom duchu," uviedol Henry.

Klub z mesta "The Beatles" získal pohár naposledy v roku 2006, keď triumfoval v FA Cupe. Pre Henryho to bola celkom nová skúsenosť napriek tomu, že ako majiteľ bejzbalového klubu Boston Red Sox už zažil pocit triumfu vo finále. "Je to úplne iné. Svetová séria (finále Major League Baseball) sa v najkrajnejšom prípade hrá na sedem stretnutí a tu o výsledku rozhodlo 30 minút predĺženia a výnimočné pokutové kopy. Toto je pre klub prvý krok v smere, ktorým dúfame, že sa bude hýbať," dodal vlastník najúspešnejšieho anglického klubu.