Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Lukostreľba: Bošanský zdolal Lopeza a je medzi najlepšou osmičkou

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Bošanský hneď úvodnými tromi šípmi trafil desiatku a vo vyrovnanom súboji si neustále držal mierny náskok.

Krakov 25. júna (TASR) - Slovenský lukostrelec Jozef Bošanský postúpil na III. európskych hrách v Krakove do štvrťfinále v kladkovom luku. V súboji o postup medzi najlepšiu osmičku zdolal Španiela Ramona Lopeza 146:144.

Bošanský hneď úvodnými tromi šípmi trafil desiatku a vo vyrovnanom súboji si neustále držal mierny náskok. Napokon potvrdil pozíciu sedmičky z kola pre nasadzovanie a prešiel medzi najlepších osem. "Postup do štvrťfinále po súboji s týmto súperom som bral ako povinnosť. Veď Lopez je rebríčkovo o dosť nižšie ako ja. Ale nebol som celkom spokojný, ako mi to tam padalo. Na tréningu som strieľal presnejšie a rozbíjal som končeky šípov. Mal som pocit, že počas súťaže sa točil slabý vietor," povedal 47-ročný lukostrelec pre webstránku olympic.sk

Bošanský hneď úvodnými tromi šípmi trafil desiatku a vo vyrovnanom súboji si neustále držal mierny náskok. Napokon potvrdil pozíciu sedmičky z kola pre nasadzovanie a prešiel medzi najlepších osem. Štvrťfinále ho čaká až vo štvrtok dopoludnia, jeho súperom bude lepší z dvojice Robin Jäätma z Estónska a Mathias Fullerton z Dánska.



Európske hry - kladkový luk

muži - osemfinále:

Jozef BOŠANSKÝ (SR) - Ramon Lopez (Šp.) 146:144