Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Vo štvrtkovom meranom tréningu v Zermatte bola najrýchlejšia Agerová

Pohľad na cieľový priestor trate zjazdu mužov Svetového pohára v alpskom lyžovaní po jeho zrušení v Cervinii-Zermatte v sobotu 11. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Lyžiarky si vyskúšali svah prvýkrát v tomto týždni, úvodný stredajší tréning bol zrušený pre silný vietor.

Zermatt 16. novembra (TASR) - Vo štvrtkovom meranom tréningu na zjazd SP alpských lyžiarok vo švajčiarskom Zermatte bola najrýchlejšia Rakúšanka Christina Agerová časom 1:35,81 minúty. Druhú krajanku Emily Schöpfovú predstihla o 0,24 sekundy a najlepšiu trojku doplnila Kira Weidleová z Nemecka (+0,77 s). Cez víkend sú na programe dva zjazdy so štartom v Zermatte a cieľom v talianskej Cervinii.

Lyžiarky si tak vyskúšali svah prvýkrát v tomto týždni, úvodný stredajší tréning bol zrušený pre silný vietor. Prispela k tomu aj nočná nádielka snehu a z rovnakých dôvodov je podľa informácií APA ohrozený aj piatkový tréning. V rovnakom stredisku zrušili uplynulý víkend pre nepriaznivé počasie oba zjazdy mužov.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v Zermatte neštartuje. Po úvodných troch podujatiach plánuje oddych a najbližšie sa predstaví až v americkom Killingtone.