Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Maccabi Haifa a Maccabi Tel Aviv odohrajú domáce duely v Srbsku

Hráč Maccabi Haifa Pierre Cornud (vpravo) a hráč Villarrealu Ilias Akomach bojujú o loptu počas futbalového zápasu skupiny F Európskej ligy Maccabi Haifa - Villarreal na štadióne AEK arena v Larnake na Cypre vo štvrtok 9. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Haifa hrala minulotýždňový zápas F-skupiny Európskej ligy proti Villarrealu (1:2) v cyperskej Larnake. Ďalší duel ju čaká proti Stade Rennes (30.11.) na štadióne Crvenej Zvezdy Belehrad.

Jeruzalem 16. novembra (TASR) - Izraelské futbalové kluby Maccabi Haifa a Maccabi Tel Aviv odohrajú svoje zvyšné domáce zápasy v európskych súťažiach v Srbsku. Vo štvrtok to oznámila Európska futbalová únia (UEFA). Tá rozhodla, že Izrael nemôže hostiť medzinárodné súťaže v dôsledku súčasnej bezpečnostnej situácie. V krajine prebieha vojenský konflikt medzi Izraelom a militantnou skupinou Hamas, ktorá ovláda pásmo Gazy.

Haifa hrala minulotýždňový zápas F-skupiny Európskej ligy proti Villarrealu (1:2) v cyperskej Larnake. Ďalší duel ju čaká proti Stade Rennes (30.11.) na štadióne Crvenej Zvezdy Belehrad. Maccabi Tel Aviv privíta v Európskej konferenčnej lige (EKL) Zorju Luhansk a KAA Gent v Bačke Topole.

Národný tím Izraela našiel prechodný domov v maďarskom Felcsúte. V I-skupine kvalifikácie na ME 2024 je v hre o premiérovú účasť na európskom šampionáte a čakajú ho zápasy s Rumunskom (18.11.) a na pôde Andorry (21.11.) Informácie priniesla agentúra AP.