Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Manchester City deklasoval West Ham

Na snímke rozhodca Mike Dean čaká na rozhodnutie za pomoci systému VAR počas zápasu 1. kola anglickej Premier League West Ham United - Manchester City 10. augusta 2019 v Londýne. Foto: TASR/AP

Anglický útočník pridal v 75. minúte tretí zásah, aj ten si rozhodca overoval cez VAR pre údajný ofsajd, ale nakoniec gól uznal.

Londýn 10. augusta (TASR) - Futbalisti majstrovského Manchestru City zvládli vstup do novej sezóny Premier League. V úvodnom zápase sobotňajšieho programu 1. kola rozdrvili West Ham United na jeho pôde 5:0 a to im jeden gól neuznal systém VAR. Ten funguje v najvyššej anglickej súťaži od začiatku tohto ročníka a v stretnutí sa dostal do hry až trikrát.

Citizens ako prví v Premier League prišli o gól po verdikte videorozhodcu. Stalo sa tak po tom, čo Gabriel Jesus doklepol do siete prihrávku Raheema Sterlinga. Rozhodca Mike Dean najprv zásah uznal, no po použití systému VAR svoj verdikt zmenil a odpískal ofsajd. To bolo už za stavu 2:0 pre hostí, skóre otvoril v 25. minúte Jesus a na po zmene strán zvýšil Sterling.

Anglický útočník pridal v 75. minúte tretí zásah, aj ten si rozhodca overoval cez VAR pre údajný ofsajd, ale nakoniec gól uznal. V 86. minúte sa systém videoasistenta dostal do hry tretíkrát. Dean správne odpískal penaltu, loptu si postavil Sergio Agüero, ale Lukasz Fabianski jeho pokus zmaril. Poľský gólman sa však pohol z bránkovej čiary skôr ako mal a tak sa po zásahu VAR penalta opakovala. Agüero poslal loptu do druhej strany a bolo 4:0. Na konečných päť upravil v prvej nadstavenej minúte opäť Sterling a zavŕšil tak svoj hetrik.

Dobrý vstup do sezóny zaznamenali hráči Burnley, ktorí si doma poradili so Southamptonom 3:0. O dva góly sa postaral útočník Ashley Barnes, ďalší pridal krídelník Johann Gudmundsson. Trojgólový štart do nového ročníka zaznamenali aj hráči Brightonu na ihrisku Watfordu.

Skóre otvoril vlastným gólom Abdoulaye Doucoure, na 2:0 upravil po zmene strán Florin Andone a tretí zásah pridal Neal Maupay, pre ktorého to bol premiérový gól v Premier League. Bournemouth remizoval s nováčikom Sheffieldom United 1:1 a nerozhodne sa skončil aj duel medzi Crystal Palace a Evertonom (0:0).

Nováčik z Aston Villy viedol zásluhou Johna McGinna nad Tottenhamom Hotspur až do 73. minúty, no potom favorit dokázal otočiť zápas. O vyrovnávajúci gól sa postaral nováčik v drese Spurs Tanguy Ndombele, ďalšie dva pridal v 86. a 90. minúte kanonier Harry Kane.

Premier League - 1. kolo:



West Ham United - Manchester City 0:5 (0:1)

Góly: 25. Jesus, 51., 75. a 90.+1 Sterlinga, 86. Agüero (z 11m)

Burnley - Southampton 3:0 (0:0)

Góly: 63. a 70. Barnes, 75. Gudmundsson

Bournemouth - Sheffield United 1:1 (0:0)

Góly: 62. Mepham - 88. Sharp

Crystal Palace - Everton 0:0

ČK: 76. Schneiderlin (Everton)

Watford - Brighton 0:3 (0:1)

Góly: 28. Doucoure (vl.), 65. Andone, 77. Maupay

Tottenham Hotspur - Aston Villa 3:1 (0:1)

Góly: 73. Ndombele, 86. a 90. Kane - 9. McGinn