Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Manchester City zaznamenal v uplynulej sezóne rekordné príjmy

Hráč Manchesteru City Phil Foden (uprostred) oslavuje so spoluhráčmi po tom, ako strelil druhý gól v zápase G-skupiny Manchester City - Young Boys Bern Ligy majstrov vo futbale v Manchesteri 7. novembra 2023. Foto: TASR/AP

City sa mohlo tešiť v minulom ročníku z triumfu v Lige majstrov, anglickej Premier League i Pohári FA.

Manchester 15. novembra (TASR) - Anglický futbalový klub Manchester City vykázal za uplynulú sezónu rekordné finančné príjmy vo výške 712,8 milióna libier. Ocitol sa tak v zisku 80,4 milióna libier, čo je o 41,7 milióna viac ako v predchádzajúcom období.

City sa mohlo tešiť v minulom ročníku z triumfu v Lige majstrov, anglickej Premier League i Pohári FA. "Uplynulá sezóna bola pre klub na futbalovom i obchodnom poli najlepšia, akú sme kedy zaznamenali. Podarilo sa zhodnotiť prístup a filozofiu, ktorú zadefinoval po prevzatí klubu jeho výsosť šejk Mansúr," zverejnil v stredu podľa AP riaditeľ klubu Chaldún al Mubarak.

Pod trénerskou taktovkou Pepa Guardiolu získali "Citizens" päť z uplynulých šiestich titulov v domácej lige. Klub sa však ocitol aj v konflikte s Premier League, ktorá ho obvinila z porušenia jej finančných pravidiel. City tak naďalej čelí hrozbe trestu odpočítania bodov v tabuľke, či aj vylúčenia z najvyššej anglickej súťaže.