Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Hummels nechápe Götzeho prestup z Dortmundu do Bayernu Mníchov

Mario Götze (v žltočiernom drese) Foto: TASR/AP Photo

Ani s pribúdajúcimi týždňami nemôže nemecký futbalový obranca Mats Hummels pochopiť, prečo jeho už bývalý klubový spoluhráč Mario Götze odišiel z Borussie Dortmund do Bayernu Mníchov.

Dortmund 26. júna (TASR) - Ani s pribúdajúcimi týždňami nemôže nemecký futbalový obranca Mats Hummels pochopiť, prečo jeho už bývalý klubový spoluhráč Mario Götze odišiel z Borussie Dortmund do Bayernu Mníchov.

Hummels pre stredajšie vydanie denníka Sport Bild uviedol, že Götzemu povedal osobne, čo si myslí o jeho transfere, ale aj to, že v "mužstve Dortmundu prekvapil všetkých."

"Každý mohol vidieť, aký kvalitný je náš tím. Všetci videli ako naše mužstvo napreduje a Mario mal skvelý vzťah s mnohými hráčmi. Preto som bol taký rozčúlený, že musel odísť z tímu, tak skoro," povedal Hummels.

Dvadsaťjedenročný stredopoliar Götze prestúpil od žlto-čiernych do bavorského veľkoklubu za odstupné vo výške 37 miliónov eur. Bayern získal v uplynulej sezóne treble, zatiaľ čo Dortmund sa musel v Bundeslige uspokojiť so štatútom nemeckého vicemajstra. Zverenci trénera Jürgena Kloppa navyše prehrali s Bayernom aj vo finále Ligy majstrov 2012/2013 vo Wembley (1:2).