Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Matanina zvolili do rady Svetovej asociácie behu do vrchu

Marcel Matanin, archívne foto. Foto: TASR - Andrej Galica

Štyridsaťosemročný Matanin štartoval na OH 2004 v Aténach v maratóne (jeho osobný rekord je 2:17:22), na konte má jeden štart na MS v krose, tri na ME v krose, dvakrát sa zúčastnil na MS.

Bratislava 21. februára (TASR) - Na kongrese Svetovej asociácie behu do vrchu (WMRA) zvolili do 8-člennej rady WMRA aj slovenského kandidáta Marcela Matanina. Bývalý olympionik bude v najvyššom orgáne bežcov do vrchu pôsobiť v najbližších štyroch rokoch spoločne s novým prezidentom WMRA Tomom Šarfom zo Slovinska.

Štyridsaťosemročný Matanin štartoval na OH 2004 v Aténach v maratóne (jeho osobný rekord je 2:17:22), na konte má jeden štart na MS v krose, tri na ME v krose, dvakrát sa zúčastnil na MS v polmaratóne, bol členom slovenských medailových tímov na vrcholných podujatiach v behu do vrchu – MS 2002 (striebro), ME 2003 (striebro) a ME 1997 (bronz). V minulosti pôsobil vo funkcii predsedu Atletického zväzu Bratislavy a bol aj šéftréner sekcie dlhých behov mimo oválu v rámci SAZ. Informoval web atletika.sk.