Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Messi je oddaný Barcelone, chce v nej ostať do konca kariéry

Hráč FC Barcelona Lionel Messi (vpredu) v objatí trénera Josepa Guardiolu. Foto: TASR/AP

Argentínsky útočník označil španielsky klub za najlepší na svete. Dvadsaťštyriročný Messi dodal, že nikdy nevidel tím, ktorý by hral lepšie, ako súčasná Barcelona.

Londýn 17. marca (TASR) - Argentínsky futbalový útočník Lionel Messi chce zostať do konca aktívnej kariéry v tíme FC Barcelona.

Argentínsky útočník označil španielsky klub za najlepší na svete. "Je pravda, že chcem navždy ostať v Barcelone a ukončiť tu kariéru," povedal Messi. "Človek nikdy nevie, čo sa stane v budúcnosti, ale ak by to záviselo odo mňa, ostal by som Barcelone celú zvyšok svojej kariéry."



Dvadsaťštyriročný Messi dodal, že nikdy nevidel tím, ktorý by hral lepšie, ako súčasná Barcelona. "Nevidel som tímy, ktoré pamätníci označujú za fantastické v minulosti," dodal Argentínčan. "Môže za to najmä môj vek. Nemohol som vidieť tímy, s ktorými nás porovnávajú. Z toho, čo som videl, si myslím, že je súčasná Barca najlepšia. Nemôžem však porovnávať s ostatnými velikánmi z minulosti, pretože o nich nemám dosť informácií."

Messi považuje trénera Pepa Guardiolu za kľúč k úspechu Barcelony. "Od príchodu Guardiolu sa zmenil spôsob hry tímu. Keď prišiel posunul som sa viac dopredu, bližšie k bránke, aby som dával viac gólov. Pred jeho príchodom som neskóroval pravidelne. Zlepšili sa tréningy i príprava na zápasy. Každý duel považuje za finále. Všetky jeho činy dokazujú, že je najlepším koučom na svete."

Messi v dueli Ligy majstrov proti Bayeru Leverkusen (7:1) skóroval päťkrát. Po tomto výkone Wayne Rooney z Manchestru United označil Argentínčana na sociálnej sieti za "najlepšieho hráča v histórii".