Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Messi potešil divákov v Tokiu, jeho Inter prehral s Kobe po rozstrele

Futbalista Interu Miami Lionel Messi počas prípravného zápasu proti úradujúcemu japonskému šampiónovi Vissel Kobe v Tokiu v stredu 7. februára 2024. Foto: TASR - AP

Účasť Argentínčana v tomto zápase bola otázna po tom, čo nenastúpil v piatok v priateľskom stretnutí v Hongkongu pre menšie zranenie, čím rozhneval tamojších fanúšikov.

Tokio 7. februára (TASR) - Japonský futbalový klub Vissel Kobe zdolal v stredajšom prípravnom zápase Inter Miami 4:3 po rozstrele z 11 m. V riadnom hracom čase gól nepadol. Po prestávke nastúpil na ihrisko v 60. minúte aj Lionel Messi a potešil 28.614 divákov na tokijskom národnom štadióne, ktorí skandovali jeho meno.

Účasť Argentínčana v tomto zápase bola otázna po tom, čo nenastúpil v piatok v priateľskom stretnutí v Hongkongu pre menšie zranenie, čím rozhneval tamojších fanúšikov. Aj proti Kobe sedel najskôr na lavičke, vždy keď sa z nej postavil, diváci skandovali: "Messi, Messi".

Osemnásobný víťaz Zlatej lopty sa napokon dočkal 15 minút po zmene strán, keď nahradil Davida Ruiza. Publikum ho vášnivo povzbudzovalo pri každom jeho dotyku. V 79. minúte sa po sóle dostal do šestnástky, zblízka vystrelil, no brankár Šota Arai jeho pokus vyrazil. V rozstrele, v ktorom domáci premenili štyri pokusy a hostia tri, sa nepredstavil.