Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Miškovskú znovu zvolili do komisie športovcov EOV

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vo voľbách nových členov komisie na dvojročné funkčné obdobie kandidovalo spolu 11 športovcov z letných športoch a dvaja zo zimných.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Slovenskú olympioničku v lukostreľbe z Ria de Janeiro 2016 Alexandru Miškovskú (donedávna Longovú) znovu zvolili za členku komisie športovcov Európskych olympijských výborov (EOV). Uspela vo voľbách, ktoré sa konali počas Európskeho fóra športovcov v Ríme. Informoval o tom web olympic.sk.

Pracovníčka športového oddelenia Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) pôsobila v komisii športovcov EOV od apríla 2021, zároveň bola aj jej tajomníčka. V následných voľbách funkcionárov komisie ju zvolili znovu za tajomníčku. Pred Miškovskou v komisii športovcov EOV štyri roky pôsobila olympionička v biatlone Jana Daubnerová (Gereková).

Vo voľbách nových členov komisie na dvojročné funkčné obdobie kandidovalo spolu 11 športovcov z letných športoch a dvaja zo zimných. Hlasovalo 36 účastníkov fóra športovcov, pričom zvolili troch členov komisie za letné športy a jedného za zimné. Táto štvorica nahradí inú štvoricu, ktorej vypršal dvojročný mandát. Z letných športovcov najvyšší počet hlasov (24) získala srbská strelkyňa, majsterka sveta Zorana Arunovičová. Miškovská bola na druhom mieste s 20 hlasmi spoločne s nemeckým rýchlostným kanoistom a dvojnásobným olympijským víťazom Ronaldom Rauhem.

"V prezentácii som zdôraznila, že popri športe som aj rada študovala a vždy sa snažila byť pre našich športovcov vzorom v duálnej kariére. V debatách sa ma potom viacerí účastníci fóra pýtali, ako som to zvládala a ako sa snažím vplývať na našich športovcov, aby sa popri športovej kariére pripravovali aj na pôsobenie po nej. Mám od športovcov veľmi pekné ohlasy a ukázalo sa, že to má význam," povedala pre olympic.sk Miškovská, ktorá okrem práce pre športové oddelenie SOŠV robí aj trénerku a školiteľku trénerov lukostreľby.