Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Mladý slovenský futbalista Kiss dostal v Cardiffe zmluvu

Foto: TASR/AP

Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Filip Kiss zmenil svoje pôsobisko v Cardiff City. S klubom, kde bol na hosťovaní uzavrel kontrakt do roku 2016.

Cardiff 2. marca (TASR) - Slovenský futbalista Filip Kiss podpísal zmluvu s waleským tímom Cardiff City, ktorý pôsobí v druhej najvyššej anglickej súťaži a minulý víkend účinkoval vo finále Carling Cupu. Kiss bol pôvodne v Cardiffe na hosťovaní do konca sezóny zo Slovana Bratislava, jeho "výpožička" sa však zmenila na trvalý prestup a stredopoliar pravidelne hrajúci za národný tím do 21 rokov podpísal zmluvu do roku 2016. Slovan za neho zinkasuje 500.000 eur.

"Filip je mladý a nádejný futbalista," povedal o Kissovi kouč Cardiffu Malky Mackay. "Championship je rýchlejšia súťaž, než na akú som bol zvyknutý doma. Osobne najradšej hrám na pozícii stredového záložníka, ale som schopný sa prispôsobiť taktike trénera," uviedol Kiss, ktorý v drese City odohral v prebiehajúcej sezóne 28 stretnutí a zahral si aj vo finále Carling Cupu. V ňom Cardiff prehral s FC Liverpool až v penaltovom rozstrele.