Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Montreal prišiel na 8 týždňov o Harveyho-Pinarda, zranil sa aj Harris

Na archívnej snímke Brad Marchand (63) z Bostonu Bruins, brankár Montrealu Canadiens Sam Montembeault a Rafael Harvey-Pinard počas tretej tretiny hokejového zápasu NHL v Montreale. Foto: TASR/AP

Harvey-Pinard odohral v tejto sezóne 13 zápasov a nazbieral v nich štyri asistencie.

Montreal 22. novembra (TASR) - Kanadský hokejista Rafael Harvey-Pinard bude chýbať Montrealu Canadiens osem týždňov z dôvodu zranenia v dolnej časti tela. Okrem neho vypadne zo zostavy NHL tímu pre rovnaké zranenie aj obranca Jordan Harris, ktorého dĺžku rekonvalescencie klub zatiaľ neuviedol.

Harvey-Pinard odohral v tejto sezóne 13 zápasov a nazbieral v nich štyri asistencie. Dvadsaťštyriročný krídelník vynechal uplynulé dve stretnutia, ktoré nasledovali po prehre s Calgary (1:2). Harrisa v utorok zaradil kanadský klub na listinu zranených hráčov. Dvadsaťtriročného beka čakajú ďalšie testy a vyhodnocovanie zdravotného stavu. Canadiens reagovalo povolaním obrancu Mattiasa Norlindera z farmy v Lavale.

Montrealu, v ktorom pôsobí slovenský reprezentant Juraj Slafkovský, chýbajú aj útočník Kirby Dach a obrancovia David Savard s Arberom Xhekajom.