Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Martina Moravcová nečaká veľké zázraky pred ME v Debrecíne

Martina Moravcová Foto: TASR/AP Photo

Martina Moravcová sa predstaví v dvoch disciplínach - v motýľkarskom a krauliarskom šprinte.

Bratislava 17. mája (TASR) - Slovenská plavkyňa Martina Moravcová pred budúcotýždňovými ME v dlhom bazéne v Debrecíne nemá veľké očakávania. Dvojnásobná strieborná olympijská medailistka z OH 2000 v Sydney sa v Maďarsku predstaví v dvoch disciplínach - v motýľkarskom a krauliarskom šprinte.

Ostrý A-limit na kontinentálny šampionát splnila na májovom mítingu v texaskom Southlake, kde na 50 m motýlik dosiahla čas 27,62.

"Limít som zaplávala v hodine dvanástej. Pocitovo je to teraz vo vode také rozbité, cítim sa unavená. Uvidíme, ako to bude vyzerať na ME, no nemám veľké oči. Nečakám žiadne zázraky aj vzhľadom na to, že príprava nebola optimálna. Iba v stredu som priletela z Dallasu a nebude ľahké si zvyknúť na to, že rozplavby sú na programe skoro ráno, budem sa musieť nejako časovo popretáčať," povedala pre TASR šesťnásobná najúspešnejšia športovkyňa Slovenska, ktorá zamieri do Debrecínu v sobotu po vlastnej linke.

Moravcová sa po materskej prestávke vrátila do súťažného kolotoča s cieľom zabojovať o londýnsku olympiádu, ktorá by bola už jej šiestou v kariére. Na 50 m v.sp. sa jej však zatiaľ nepodarilo splniť ani B-limit. "V Debrecíne nečakám nejaké výrazné zlepšenie. Aj keby sa mi podarilo v krauliarskom šprinte splniť béčko, nič to ešte nerieši. Potrebovala by som plávať stabilné časy na hranici 25,50, aby som mohla pomýšľať na útok na A-limit."