Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Nemec pomohol gólom k triumfu New Jersey, Pospíšil asistoval

Brankárovi New Jersey Devils Akirovi Schmidovi (40) gratulujú spoluhráči po víťazstve nad Montrealom Canadiens v prípravnom zápase hokejovej NHL v Montreale v pondelok 25. septembra 2023. Foto: TASR/AP

Nemec sa presadil v 26. minúte zápasu. Devätnásťročný obranca vystrelil počas presilovej hry od červenej čiary a od zadného mantinelu sa puk odrazil za brankára Sama Montembeaulta.

Montreal 26. septembra (TASR) – Slovenský hokejista Šimon Nemec sa strelecky presadil v nočnom prípravnom stretnutí NHL. Jeho New Jersey Devils triumfovalo na ľade Montrealu Canadiens v zostave s Jurajom Slafkovským 4:2. Za Calgary zaznamenal asistenciu Martin Pospíšil a pomohol Flames k víťazstvu nad Seattlom Kraken 3:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch.

Nemec sa presadil v 26. minúte zápasu. Devätnásťročný obranca vystrelil počas presilovej hry od červenej čiary a od zadného mantinelu sa puk odrazil za brankára Sama Montembeaulta. Slafkovský nastúpil v prvom útoku domácich s Joshom Andersonom a Alexom Newhookom. Filip Mešár za Montreal nehral.

Okrem Pospíšila boli v zostave "plameňov" aj ďalší dvaja slovenskí útočníci Adam Ružička a Samuel Honzek, ktorí však nebodovali. V druhom stretnutí medzi Seattlom - Calgary (5:3) sa predstavil Marián Studenič v drese Kraken. Slovenský krídelník však duel nedohral pre trest do konca zápasu.

Triumfovalo aj Colorado, ktoré v zostave s Marošom Jedličkom zdolalo Vegas 3:2. Druhý Slovák v tíme Avalanche Tomáš Tatar nehral, rovnako ani Jakub Demek za Golden Knights.



NHL – príprava:



Montreal Canadiens - New Jersey Devils 2:4

/Š. Nemec (Devils) 1+0/



New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 6:0



Colorado Avalanche - Vegas Golden Kinghts 3:2



Seattle Kraken - Calgary Flames 2:3 pp a sn

/M. Pospíšil (Calgary) 0+1/



Calgary Flames - Seattle Kraken 3:5



Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 5:0



Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 3:4 pp



Florida Panthers - Nashville Predators 5:0



Florida Panthers - Nashville Predators 5:2