Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Tím Calgary zvíťazil nad Washingtonom 4:1

Hráč Calgary Flames (vľavo) Johnny Gaudreau (13) oslavuje gól. Foto: TASRAP

Gólom a asistenciou prispel k víťazstvu "plameňov" krídelník Johnny Gaudreau, ktorý tak predĺžil svoju bodovú sériu už na 10 stretnutí.

New York 21. novembra (TASR) - Hokejisti Calgary triumfovali v noci na utorok v zámorskej NHL na ľade Washingtonu 4:1. Flames potvrdili výkonnostný vzostup, vyhrali štvrtý z uplynulých piatich zápasov. Gólom a asistenciou prispel k víťazstvu "plameňov" krídelník Johnny Gaudreau, ktorý tak predĺžil svoju bodovú sériu už na 10 stretnutí.

Gaudreau vyrovnal v 5. minúte na 1:1 a skóroval v šiestom zápase za sebou. "Náš útok hrá výborne. Nedostávame góly, na druhej si vytvárame šance a dokážeme ich aj premeniť. Darí sa nám v presilovkách, všetko ide správnym smerom," povedal 24-ročný Američan pre nhl.com. Formáciu Micheal Ferland - Sean Monahan - Johnny Gaudreau pochválil aj legendárny Jaromír Jágr, ktorý zaznamenal jednu asistenciu. "Hrajú neskutočne dobre a majä najväčšiu zásluhu na tom, že sa nám tak darí," uviedol 45-ročný Jágr podľa espn.com. V bránke "plameňov" zažiaril Mike Smith, ktorý chytil 29 striel Capitals a postaral sa o to, že Washington prišiel o päťzápasovú domácu víťaznú sériu. Kapitán Capitals Alexander Ovečkin neskóroval už v šiestom zápase za sebou. Washington viedol od 2. minúty po zásahu Larsa Ellera, ale prvýkrát v sezóne prehral v riadnom hracom čase, keď skóroval ako prvý.

Toronto podľahlo doma najslabšiemu tímu ligy Arizone 1:4 a ukončilo šnúru víťazstiev, ktorá sa zastavila na čísle šesť. Coyotes sa po chabom úvode sezóny pomaly rozbiehajú, dosiahli tretí triumf za sebou. "Toronto patrí k najlepším tímom v lige, o čom svedčí, že vyhrali šesťkrát za sebou. Sú to zápasy, v ktorých treba dodržať určité veci a nám sa to podarilo," povedal zámorským médiám tréner Coyotes Rick Tocchet. Spoľahlivý výkon podal v bránke hostí Antti Raanta, ktorý zlikvidoval 26 striel. Dve asistencie si pripísal elitný nováčik Clayton Keller, ktorý je po štvrtine sezóny pasovaný za najväčšieho favorita na zisk Calderovej trofeje. Rozdielový gól strelil na konci druhej tretiny obranca Oliver Ekman-Larsson, v závere poistili víťazstvo dvomi zásahmi do prázdnej bránky Max Domi a Tobias Rieder. Maple Leafs sa necelé štyri minúty chvíľu tešili z vyrovnania na 2:2, keď vo svojom jubilejnom 100. zápase v NHL skóroval Auston Matthews, ale rozhodcovia po "challenge" trénera Toccheta gól neuznali, pretože Zach Hyman nedovolene atakoval brankára Raantu.

V nočnom programe nezasiahol do hry ani jeden slovenský hokejista. Winnipeg, v zostave opäť bez Marka Daňa, prehral v Nashville 3:5. "Predátori" vyhral sedem z posledných ôsmich duelov a doma triumfovali štyrikrát za sebou. Životnú formu má obranca Mattias Ekholm, ktorý skóroval v štyroch zápasoch za sebou, čo sa predtým nepodarilo žiadnemu zadákovi v klubovej histórii. Tri zo štyroch presných zásahov zaznamenal v početnej výhode. "Hrám vo veľmi dobrej presilovkovej formácii s Turrisom, Josim a Fialom a pred bránkou je vždy perfektne postavený Sissons. Vďaka patrí týmto chlapíkom," zdôvodnil svoje uplynulé úspechy Ekholm. Jeho krajan Filip Forsberg zaznamenal asistenciu a pripísal si 300. bod v NHL. V drese Jets nebodoval prvýkrát po ôsmich zápasoch fínsky kanonier Patrik Laine.

Columbus vyhral na ľade trápiaceho sa Buffala 3:2 a zaznamenal štvrtý úspech za sebou. Brankár Sergej Bobrovskij síce prišiel o sériu bez inkasovaného gólu, ktorá sa po zásahu Sama Reinharta zastavila na 117 minútach a 23 sekundách, ale 30 úspešnými zákrokmi prispel k úspechu Blue Jackets. Sabres prehrali šiesty zápas v rade. "Je to pre nás ťažká skúška, ale musíme sa z toho otriasť a bojovať ďalej," povedal pre nhl.com tréner Buffala Phil Housley.

O víťazstve New Jersey v Minnesote rozhodol v predĺžení obranca John Moore, ktorý strelil svoj tretí gól v sezóne, z toho druhý v nadstavenom čase. Predtým rozhodol 19. októbra duel s Ottawou. Do zostavy Wild sa po zlomenine nohy vrátil Charlie Coyle, ktorý vynechal 16 zápasov. Kalifornské derby medzi San Jose a Anaheimom rozhodol v deviatej sérii nájazdou hosťujúci Antoine Vermette, ktorý bol štvrtý úspešný exekútor Ducks v nájazdoch.



NHL - sumáre:

BUFFALO SABRES - COLUMBUS BLUE JACKETS 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)

Góly: 50. Reinhart (Antipin, O'Reilly), 57. Kane (Eichel, Scandella) - 25. Dubois (Bjorkstrand, Nutivaara), 46. Panarin (Nutivaara), 50. Jenner (Atkinson, Dubinsky). Brankári: Lehner - Bobrovskij, strely na bránku: 32:29, 16.551 divákov.

TORONTO MAPLE LEAFS - ARIZONA COYOTES 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Góly: 21. van Riemsdyk (Kadri, Marner) - 10. Perlini (Stepan, Keller), 39. Ekman-Larsson (Keller, Domi), 59. Domi (Dvorak, Duclair), 60. Rieder (Richardson, Hjalmarsson). Brankári: Andersen - Raanta, strely na bránku: 28:31, 19.196 divákov.

WASHINGTON CAPITALS - CALGARY FLAMES 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Góly: 2. Eller (Vrána, Wilson) - 5. Gaudreau (Monahan, D. Hamilton), 26. Monahan (Gaudreau, Tkachuk), 45. Backlund (D. Hamilton, Tkachuk), 47. Giordano (Backlund, Jágr). Brankári: Holtby - Smith, strely na bránku: 30:39, 18.506 divákov.

NASHVILLE PREDATORS - WINNIPEG JETS 5:3 (1:1, 3:0, 1:2)

Góly: 4. Fiala (Subban, Arvidsson), 21. Johansen (Forsberg, Arvidsson), 32. Turris (Josi, Fiala), 40. Ekholm (Josi, Turris), 50. Bonino (Subban, Johansen) - 7. Perreault (Myers, Little), 51. Myers (Scheifele, Connor), 57. Perreault (Armia). Brankári: Rinne - Hellebuyck, strely na bránku: 29:35, 17.113 divákov.

MINNESOTA WILD - NEW JERSEY DEVILS 3:4 pp (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)


Góly: 22. Niederreiter (Granlund, Koivu), 52. Granlund (Spurgeon, Koivu), 59. Granlund (Suter, Staal) - 19. Henrique (Gibbons, Greene), 28. Santini, 48. Butcher (Henrique, Lovejoy), 61. Moore (Henrique, Hall). Brankári: Dubnyk - Schneider, strely na bránku: 36:25, 19.048 divákov.

SAN JOSE SHARKS - ANAHEIM DUCKS 2:3 pp a sn (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0, 0:1)


Góly: 4. Donskoi (Couture), 49. Donskoi (Hertl, O'Regan) - 21. Perry (Montour, Rakell), 32. Rakell (Perry, Montour), rozh. nájazd Vermette. Brankári: Jones - Berra, strely na bránku: 42:30, 17.257 divákov.