Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: Hedman si poranil koleno, Tampe bude chýbať neurčitý čas

Švédsky hráč Tampa Bay Lightning Victor Hedman zastavil puk hráča Pittsburghu Penguins. Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný Hedman sa zranil v druhej tretine po súboji s útočníkom plameňov Garnetom Hathawayom, keď si nepríjemne podvrtol ľavé koleno.

Tampa Bay 12. januára (TASR) - Obranca hokejistov Tampy Bay Lightning Victor Hedman utrpel vo štvrtkovom zápase s Calgary zranenie v dolnej časti tela a bude chýbať bližšie neurčený čas.

Dvadsaťsedemročný Hedman sa zranil v druhej tretine po súboji s útočníkom "plameňov" Garnetom Hathawayom, keď si nepríjemne podvrtol ľavé koleno. "Existujú obavy, že to môže byť vážnejšie, ale nechcem špekulovať, pokiaľ nebudú známe výsledky vyšetrenia. Musíme čakať a dúfať," uviedol tréner Tampy Jon Cooper.

Elitného zadáka nominovali i na zápas All Star 27. a 28. januára, ktorý sa uskutoční práve v domovskom stánku "bleskov" v Amalie Arena. "Patrí medzi troch najlepších obrancov ligy, ak nie je vôbec najlepší. Nahradiť ho bude veľmi ťažké. Musíme čakať a veriť, že to nebude vážne," dodal kapitán "bleskov" Steven Stamkos.

V aktuálnej sezóne nazbieral Švéd 33 bodov (6+27) v 44 zápasoch. Vo vlaňajšej sezóne bol finalistom na Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu.