Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Hráčmi týždňa v NHL sa stali Teräväinen, Andersen a MacKinnon

Brankár Toronta Maple Leafs Frederik Andersen. Foto: TASR/AP

Dvadsaťosemročný dánsky brankár Andersen v dvoch dueloch zaznamenal čisté konto. V súbojoch s New Jersey Devils (1:0 pp) a Montrealom (6:0) zlikvidoval všetkých 75 striel súperov.

New York 20. novembra (TASR) - Hráčmi týždňa zámorskej hokejovej NHL sa stali útočník Teuvo Teräväinen z Caroliny Hurricanes, brankár Frederik Andersen z Toronta Maple Leafs a center Colorada Avalanche Nathan MacKinnon.

Fínsky ľavý krídelník Teräväinen bol v sledovanom období najproduktívnejším hráčom profiligy, v štyroch dueloch nazbieral 10 bodov za 5 gólov a 5 asistencií. Vo víťaznom súboji s Dallasom (5:1) predviedol štvorbodové predstavenie (3+1) a zaznamenal prvý hetrik v kariére v NHL. V zápase s New York Islanders (4:2) strelil dva góly a pridal asistenciu. Dvadsaťtriročný helsinský rodák v 19 súbojoch sezóny nazbieral celkovo 19 bodov (8+11).

Dvadsaťosemročný dánsky brankár Andersen v dvoch dueloch zaznamenal čisté konto. V súbojoch s New Jersey Devils (1:0 pp) a Montrealom (6:0) zlikvidoval všetkých 75 striel súperov. V lige zdieľa s tromi shutoutami prvé miesto medzi brankármi, celkovo v 18 zápasoch zaknihoval 12 výhier s priemerom 2,88 inkasovaného gólu a vyše 91-percentnou úspešnosťou zákrokov.

Dvadsaťdvaročný kanadský center MacKinnon pri dvoch víťazných dueloch Colorada nazbieral 7 bodov (2+5). Pri výhre 6:2 nad Washingtonom zaknihoval 5 bodov (1+4). Potom sa síce bodovo odmlčal v zápase s Nashville (2:5), k výhre nad Detroitom 4:3 po predĺžení však prispel prvou asistenciou na vyrovnávajúci gól v poslednej minúte riadneho hracieho času, resp. víťazným gólom v extračase. Je aktuálne najproduktívnejším hráčom "lavíny" s 22 bodmi (7+15) v 19 dueloch.