Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NHL: NY Rangers vymenili Namestnikova za bývalého hráča Slovana Eberta

Na archívnej snímke v strede Nick Ebert ešte v drese Slovana Bratislava. Foto: TASR

Namestnikov prišiel k Rangers minulý rok pred uzávierkou výmen z Tampy Bay. V minulej sezóne odohral za newyorský tím 78 zápasov, v ktorých strelil 11 gólov a pridal 20 asistencií.

New York 8. októbra (TASR) - Ruský hokejista Vladislav Namestnikov sa sťahuje z New Yorku Rangers do Ottawy. Vedenie "jazdcov" ho vymenilo za obrancu Nicka Eberta a voľbu vo 4. kole draftu NHL v roku 2021. Súčasť transakcie je aj dohoda, že klub z Manhattanu bude 26-ročnému útočníkovi naďalej uhrádzať 18,75 percenta platu a túto čiastku si bude započítavať aj pod platový strop.

Namestnikov prišiel k Rangers minulý rok pred uzávierkou výmen z Tampy Bay. V minulej sezóne odohral za newyorský tím 78 zápasov, v ktorých strelil 11 gólov a pridal 20 asistencií. V prvých dvoch dueloch tohto ročníka nebodoval.

Dvadsaťpäťročný Ebert sa upísal "senátorom" ako voľný hráč krátko pred štartom tejto sezóny, ktorú začal na farme v Belleville (AHL). Do profiligy zatiaľ vo svojej kariére nenazrel, v zámorí pôsobil iba v nižších súťažiach. Počas sezóny 2017/18 hral v KHL za Slovan Bratislava, v minulom ročníku si obliekal dres švédskeho Örebro HK. Informoval o tom portál tsn.ca.

Malkin a Bjugstad budú Pittsburghu chýbať dlhšie


Útočníci Jevgenij Malkin a Nick Bjugstad budú so zraneniami dolnej časti tela chýbať hokejovému tímu NHL Pittsburgh Penguins dlhšie obdobie. Obaja centri by sa však mali vrátiť na ľad ešte v priebehu tejto sezóny.

Tréner Mike Sullivan zámorským médiám povedal, že Malkin sa bude zotavovať dlhšie ako Bjugstad. Oboch zaradil klub na listinu zranených hráčov. Malkin aj Bjugstad sa zranili v sobotňajšom zápase s Columbusom Blue Jackets, ktorý Pittsburgh vyhral 7:2. Ruský útočník v polovici druhej tretiny nešťastne zakopol o spoluhráča Krisa Letanga a narazil na mantinel. Z ľadu sa ťažko dvíhal a zamieril do šatne. Bjugstad sa zranil v tretej tretine. Okrem nich chýba Pittsburghu aj ďalší útočník Bryan Rust.

"Keď nejaký hráč vypadne, naskytne sa šanca pre ďalšieho. To je súčasť našej práce. Našťastie máme dosť hráčov, ktorí sú schopní hrať aj na pozícii centra," povedal Sullivan.

Malkin vo svojej 14. sezóne v NHL strelil zatiaľ jeden gól. Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára a držiteľ Hartovej trofeje z roku 2012 nazbieral v 854 dueloch 1003 kanadských bodov. Bujgstad si v 428 zápasoch za Floridu Panthers a Pittsburgh pripísal 205 bodov.

Vedenie Penguins povolalo z farmy vo Wilkes-Barre/Scrantone útočníkov Sama Laffertyho a Andrewa Agozzina.