Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Nitra začala prípravu bez posíl zo zámoria, pripoja sa čoskoro

Na snímke tréner HK Nitra Antonín Stavjaňa. Foto: TASR/Roman Hanc

Nitra začne sezónu 14. septembra, na dôkladnú prípravu bude mať dostatok času.

Nitra 23. júla (TASR) - Hokejisti HK Nitra odštartovali v pondelok ráno druhú fázu letnej prípravy pred štartom nového ročníka Tipsport Ligy. Trénerská dvojica Andrej Kmeč a Antonín Stavjaňa privítala mužstvo ešte bez posíl zo zámoria, tie sa však pripoja čoskoro.

Lane Scheidl a Jesse Mychan by mali pod Zobor doraziť ešte v pondelok, obranca Kenney Morrison sa k tímu pripojí v druhom augustovom týždni. "V prvom týždni budú hráči znova pracovať len na suchu. Predpoklad je, že ak bude pripravený ľad, v piatok by sme sa doobeda mohli ísť skĺznuť. Na ľade sa na ostro začneme pripravovať od pondelka 30. júla," uviedol Kmeč pre klubový web.

Nitra začne sezónu 14. septembra, na dôkladnú prípravu bude mať dostatok času. "Keďže nehráme Ligu majstrov a začíname neskôr, je jasné, že zo začiatku to bude znova o naberaní objemu. Nemáme potrebu prispôsobovať prípravu iným zápasom či turnajom. Chceme sa najmä dobre pripraviť na prvé kolá ligy," dodal Kmeč.



káder HK Nitra na začiatku prípravy:

Juraj Šimboch, Frederik Foltán, Branislav Mezei, Matúš Rais, Graeme McCormack, Adrián Sloboda, Kenney Morrison, Miroslav Pupák, Mitch Versteeg, Samuel Rázc, Juraj Štefanka ml., Adam Šimurda, Jesse Mychan, Marek Slovák, Judd Blackwater, Róbert Lantoši, Dylan Richard, Samuel Buček, Branislav Rapáč, Lane Scheidl, Jakub Gašparovič, Erik Čaládi, Juraj Šiška, Lukáš Hrušík, Danill Fominych, Andrej Kollár, Mário Múčka



plán prípravných zápasov:

10. augusta: Nitra – Fehervár AV 19 (18.00)

14. augusta: Vsetín – Nitra (18.00)

16. augusta: Nitra – Vsetín (18.00)

21. augusta: Nitra – MAC Budapešť (18.00)

23. augusta: Nitra – Újpest (18.00/Vyšehradský pohár)

28. augusta: Nové Zámky – Nitra (18.30/Vyšehradský pohár)

31. augusta: Nitra - Ferencváros (18.00/Vyšehradský pohár)

7. septembra: Nitra – Rapperswil (16.00)

8. septembra: Nitra – Sparta Praha/Graz 99ers (16.00 alebo 19.15)