Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Obranu Slovana vystuží Ján Brejčák, uzavrel dvojročnú zmluvu

Na snímke radosť slovenských hokejistov z gólu na 1:2 , zľava Michal Sersen , Richard Pánik, Juraj Mikuš a Ján Brejčák Foto: TASR/Milan Kapusta

Kvalitné výkony Brejčáka neušli pozornosti ani trénerom reprezentácie do 20 rokov, s ktorou sa v sezóne 2008/2009 zúčastnil na majstrovstvách sveta v USA.

Bratislava 24. mája (TASR) - Na dvojročnej zmluve s obrancom Jánom Brejčákom sa dohodlo vedenie slovenského účastníka KHL HC Slovan Bratislava. Podľa informácie klubového webu by perspektívny 23-ročný hokejista svojou tvrdou fyzickou hrou mal prispieť k skvalitneniu defenzívy mužstva trénera Rostislava Čadu.

Ján Brejčák je rodákom z Popradu, v ktorého drese prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami a v sezóne 2006/2007 iba ako 17–ročný prvýkrát okúsil atmosféru A–tímu kamzíkov. Celkovo odohral talentovaný obranca za prvé mužstvo Popradu 147 zápasov, v ktorých si na svoje konto pripísal 21 kanadských bodov.

Kvalitné výkony Brejčáka neušli pozornosti ani trénerom reprezentácie do 20 rokov, s ktorou sa v sezóne 2008/2009 zúčastnil na majstrovstvách sveta v USA. Dobre stavaný bek (194 cm, 86kg) prikývol pred začiatkom ročníka 2011/2012 na ponuku Litvínova. V najvyššej českej súťaži sa mladý obranca nestratil a vzornou defenzívnou hrou si vybojoval stabilné miesto v zostave svojho zamestnávateľa. V uplynulej sezóne odohral za Litvínov v základnej časti 38 zápasov s bilanciou 4 bodov (1+3).

Bol aj v príprave reprezentácie pred svetovým šampionátom. Pod trénerom Vladimírom Vůjtkom odohral päť prípravných zápasov s bilanciou 1+2 a nominácia na MS mu ušla až po poslednom prípravnom zápase pred cestou na svetový šampionát proti Nórsku.