Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Od tragickej smrti Dušana Pašeka dnes ubehlo 20 rokov

Legenda československého hokeja Dušan Pašek st. Foto: TASR/archív

Dnes uplynulo 20 rokov od smutnej a šokujúcej udalosti, keď Dušan Pašek, bývalý hokejový reprezentant a neskôr prezident hokejového zväzu, odišiel na večnosť.

Bratislava 14. marca (Teraz.sk) - Dnes uplynulo presne 20 rokov od smutnej a šokujúcej udalosti, keď Dušan Pašek, bývalý hokejový reprezentant a neskôr prezident hokejového zväzu, odišiel na večnosť.

Strieborný olympijský medailista a majster sveta z roku 1985 Dušan Pašek st. bol jednou z najvýraznejších osobností slovenského hokeja v 20. storočí.

Skvelý a obľúbený útočník bratislavského Slovana s č. 22, ktorý dokonale využíval svoj fyzický fond. Excelentný strelec, magnet tribún, center, typ ozajstného vodcu, ktorý s kapitánskym céčkom na hrudi dokázal strhávať spoluhráčov i vyburcovať fanúšikov.

Hokej ostal jeho životom aj po skončení aktívnej činnosti, keď belasý hokejový dres vymenil za funkcionárske sako Slovana. Hráčske skúsenosti, podnikateľské predpoklady i aktivity spolu so všeobecným spoločenským uznaním priam predurčili jeho ďalšiu funkcionársku kariéru. Zomrel 14. marca 1998 za doteraz nevyjasnených okolností.