Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Prezident MOV o OH 2024 v Paríži: Bezpečnosť je vždy hlavnou prioritou

Thomas Bach, archívna snímka. Foto: TASR/AP Photo

Zasadnutie MOV v peruánskej Lime v stredu formálne potvrdilo Paríž za dejisko OH 2024. Hlavné mesto Francúzska sa tretíkrát v histórii zhostí organizovania OH.

Lima 14. septembra (TASR) - Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach nemá strach o bezpečnosť počas olympijských hier 2024 v Paríži.

Zasadnutie MOV v peruánskej Lime v stredu formálne potvrdilo Paríž za dejisko OH 2024. Hlavné mesto Francúzska sa tretíkrát v histórii zhostí organizovania OH. Sedem rokov pred začiatkom hier je však hlavnou témou bezpečnosť. Paríž sa nedávno stal terčom viacerých teroristických útokov, najviac zarezonovali verejnosťou udalosti v novembri 2015, keď prišlo o život 130 ľudí.

"Bezpečnosť je vždy hlavnou prioritou. Nik vám teraz nevie povedať, aká bude bezpečnostná situácia o sedem rokov. Je dôležité, že organizačné výbory a vlády vedia o rizikách. Ak by nebola olympiáda, bolo by to víťazstvo pre teroristov. My sme však jednotní, stojíme si za našimi hodnotami, rôznorodosťou, rešpektom a toleranciou. Nie sme ochotní pristúpiť na terorizmus," citovala agentúra DPA Bacha.