Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Organizátori skrátili piatkovú etapu okolo Švajčiarska o 66 km

Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan z tímu TotalEnergies v úvodnej etape pretekov Okolo Švajčiarska, ktorou bola časovka na 12,7 km v okolí mestečka Einsiedeln v nedeľu 11. júna 2023. Foto: TASR/AP

V noci na piatok sa na plánovej trase uvoľnila kamenná lavína, ktorá tesne minula horskú dedinu. Tú záchranné zložky preventívne evakuovali už v máji.

Chur 16. júna (TASR) - Organizátori cyklistických pretekov okolo Švajčiarska museli skrátiť piatkovú šiestu etapu o 66 km. Dôvodom je kamenná masa, ktorá sa nachádza pri dedine Brienz.

V noci na piatok sa na plánovej trase uvoľnila kamenná lavína, ktorá tesne minula horskú dedinu. Tú záchranné zložky preventívne evakuovali už v máji. "V noci vyhlásili najvyšší stupeň ohrozenia. Trasu cez priesmyk Albula nie možné prejsť. Preto bude mať šiesta etapa štart namiesto v La Punte v Chure," oznámili v piatok organizátori.

Slovenský cyklista Peter Sagan skončil v piatej etape na 119 mieste. Na víťazného Juana Ayusa zo Španielska stratil 24:12 minút. V celkovom poradí mu patrí 131. pozícia.