Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Paločko z Michaloviec získal Krištáľový puk za najkrajší gól novembra

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Paločko je po Tomášovi Záborskom z Popradu a Joakimovi Thelinovi z Trenčína tretí tohtosezónny držiteľ Krištáľového puku.

Michalovce 16. decembra (TASR) - Tretím držiteľom Krištáľového puku v extraligovej sezóne 2022/2023 sa stal útočník HK Dukla Ingema Michalovce Matúš Paločko.

Fanúšikovia svojím hlasovaním rozhodli o tom, že jeho gól v zápase 16. kola medzi Michalovcami a Nitrou (4:3) bol najkrajší zo všetkých novembrových, ktoré padli v najvyššej slovenskej súťaži. Paločko je po Tomášovi Záborskom z Popradu a Joakimovi Thelinovi z Trenčína tretí tohtosezónny držiteľ Krištáľového puku.

Zo všetkých mesačných laureátov tohto ocenenia vzíde po sezóne 2022/2023 celkový víťaz, ktorý získa cenu Borisa Sádeckého za najkrajší gól ročníka.

Paločko v 43. minúte upravil na priebežných 3:2 po tom, čo vošiel do útočného pásma, naznačením strely zmiatol obrancu aj brankára, obišiel bránku a "Rusnákovsky" prekonal Matta O´Connora v nitrianskej bránke. Fanúšikovia uprednostnili jeho gól pred presnými zásahmi Jozefa Baláža z Nitry, Colina Campbella z Košíc, Juraja Šišku zo Zvolena a Ivana Ďatelinku z Banskej Bystrice.