Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Peter Sagan zvíťazil v 1. etape pretekov De Panne-Koksijde

Peter Sagan Foto: TASR/AP

V utorňajšej úvodnej etape pretekov VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde (Middelkerke -Oudenaarde 201,6 km) zvíťazil časom 4:33:41 v záverečnom dramatickom špurte.

Bratislava 27. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan v službách tímu Liquigas-Cannondale dokumentuje aj na belgických cestách svoju skvelú formu. V utorňajšej úvodnej etape pretekov VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde (Middelkerke -Oudenaarde 201,6 km) zvíťazil časom 4:33:41 v záverečnom dramatickom špurte, keď predstihol v cieli Jacopa Guarnieriho (Astana) a svojho kolegu Fabia Sabatiniho. V stredu je na programe etapa z Zottegemu do Koksijde (216 km) a podujatie vyvrcholí vo štvrtok treťou etapou.

"Vôbec som nečakal, že dnes môžem zvíťaziť," vyslovil sa bezprostredne po pretekoch Sagan, ktorý prostredníctvom svojho manažéra Jozefa Korbela vzápätí objasnil utorňajší triumf v Belgicku. "Pred pretekmi sme mali v tíme poradu s vedením. Skonštatovali nám, aby sme súčasné preteky len "obišli" a dodali, že ak by sa niečo vyskytlo, tak aby sme v závere išli na Sabatiniho. Mne sa dnes išlo akosi dobre, kedže som sa počas pretekov šetril, v závere som mal dostatok síl na špurt. V poslednom kopci sme išli do úniku, ale tri kilometre pred cieľom nás pohltili. Keď prichádzal záverečný špurt, kolega Fabio Sabatini mi povedal – buď v tesnom závese za mnou a špurtuj aj ty! Nakoniec to aj tak vypálilo. Ja som pred páskou ešte trhol aj Guarnieriho, takže som spokojný, podobne aj vedenie tímu. Zvyšné dve etapy však pôjdeme na Sabatiniho a Bodnara, aby som sa zbytočne "nezodral", pretože pre mňa sú tieto preteky tréningom na nedeľňajšie veľké podujatie Ronde Van Vlaanderen," dodal 22-ročný Peter Sagan, ktorý získal oba dresy – zelený a biely.



Výsledky 1. etapy De Panne-Koksijde (Middelkerke - Oudenaarde 201,6 km):

1. Peter SAGAN (SR/Liquigas-Cannondale) 4:33:41 h, 2. Jacopo Guarnieri (Tal./Astana), 3. Fabio Sabatini (Tal./Liquigas-Cannondale), 4. Maciej Bodnar (Poľ./Liquigas-Cannondale), 5. Alexander Kristoff (Nór./Kaťuša Team), 6. Elia Favilli (Tal./Farense Vini-Selle Italia) všetci rovnaký čas.

Celkové poradie: 1. PETER SAGAN (SR/Liquigas-Cannondale) 4:33:41 h, 2. Jacopo Guarnieri (Tal./Astana) +4 s, 3. Fabio Sabatini (Tal./Liquigas-Cannondale) + 6 s.