Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Plzeň potvrdila príchod Hrenáka, podpísal ročnú zmluvu

Na archívnej snímke brankár Dávid Hrenák. Foto: TASR Jaroslav Novák

Hrenák pre zdravotné problémy odchytal za Liberec v základnej časti iba 15 zápasov, ale výkonmi v play off si vyslúžil nomináciu do prípravy slovenskej reprezentácie pred MS.

Plzeň 7. mája (TASR) - Vedenie českého hokejového klubu HC Škoda Plzeň potvrdilo príchod slovenského brankára Dávida Hrenáka. Dvadsaťpäťročný reprezentant podpísal s novým zamestnávateľom ročnú zmluvu.

Portál isport.cz už v závere minulého týždňa informoval, že Hrenák zmení dres v rámci českej extraligy a po ročnom pôsobení v Liberci zamieri do Plzne. "Po svižnom prestupe Samuela Hlavaja do NHL v celkom neskorej fáze prestupového obdobia sme museli rýchlo nájsť náhradu. Dávid k nám prichádza z Liberca, s ktorým sme sa nakoniec dohodli. Je mladý perspektívny brankár, ktorý môže ukázať, čo v sebe má. Verím, že bude adekvátnou náhradou za Samuela," uviedol pre klubový web Rudolf Pejchar, tréner brankárov HC Škoda Plzeň.

Hrenák pre zdravotné problémy odchytal za Liberec v základnej časti iba 15 zápasov, ale výkonmi v play off si vyslúžil nomináciu do prípravy slovenskej reprezentácie pred MS. V prvom prípravnom dueli v Humennom so Švajčiarskom si udržal čisté konto a výrazne pomohol k víťazstvu 3:0. Reprezentačný kemp opustil v druhej polovici apríla po dvojzápase s Nemeckom. Hrenák v minulosti reprezentoval na juniorských šampionátoch do 18 i 20 rokov, na klubovej úrovni pôsobil pred príchodom do Liberca v zámorských súťažiach USHL, NCAA, ECHL i AHL.