Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Polášek so Zelenayom vyhrali štvorhru

Na snímke slovenskí tenisti Filip Polášek (uprostred) a Igor Zelenay (vľavo) sa tešia po víťazstve 2:0 v zápase štvorhry proti švajčiarskemu páru Henri Laaksonen, Jerome Kym v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára Slovensko - Švajčiarsko v Bratislave 14. septembra 2019. Foto: FOTO TASR – Jaroslav Novák

O osude druhého dejstva rozhodol piaty gem, v ktorom Slováci po Poláškovom lobe zobrali Švajčiarom podanie.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Slovenskí tenisti vedú v zápase 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára nad Švajčiarskom 2:1. O dôležitý druhý bod pre domáce farby sa na antuke v bratislavskom NTC postarali Filip Polášek s Igorom Zelenayom, ktorí zdolali pár Henri Laaksonen, Jerome Kym za 80 minút 6:3, 6:3. Slováci sú tak bližšie k účasti v marcovej kvalifikácii o postup na budúcoročný finálový turnaj v Madride.

Polášek so Zelenayom v dueli proti Laaksonenovi s Kymom potvrdili úlohu favoritov. Od začiatku kvalitne podávali, súperov prevýšili na returne, na sieti pôsobili deblovejším dojmom. Za stavu 3:2 prelomili podanie 16-ročného Kyma, ktorý nastúpil namiesto pôvodne nominovaného Marca-Andreu Hüslera a prvý set získali vo svoj prospech. Za stavu 5:3 slovenský tandem prehrával pri podaní Poláška 0:30, no následne získal štyri fiftíny za sebou.

O osude druhého dejstva rozhodol piaty gem, v ktorom Slováci po Poláškovom lobe zobrali Švajčiarom podanie. V ďalšej hre Helvéti veľmi dobre returnovali a dostali sa k trom šanciam na rebrejk. Polášek si však podržal servis a domáci pár už dotiahol zápas do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenil po dvojchybe Kyma hneď prvý mečbal.

Zelenay si po skončení duelu pochvaľoval spoluprácu s deblovým partnerom. "S Filipom sa mi hralo výborne. Som šťastný, že sa nám podarilo vybojovať pre Slovensko druhý bod. Máme podobnú hru, obaja máme výborné podanie i volej. V Davis Cupe sme síce nejaký čas spolu nehrali, no nemuseli sme sa si na seba dlho zvykať," uviedol v prvej reakcii.

Pre Poláška bol švajčiarsky pár neznámou. "Laaksonen štvorhry príliš nehráva a mladého Kyma som v zápase ešte nevidel. Postupne sme si však Švajčiarov oťukali. Veľmi dôležitý bol gem za stavu 3:2 v druhom sete, v ktorom sme pri mojom servise odvrátili tri brejkbaly. S Igorom sme si rozumeli výborne, obaja vnímame štvorhru veľmi podobne."

1. skupina euro-africkej zóny Davisovho pohýra

SLOVENSKO - Švajčiarsko 2:1

Martin Kližan - Sandro Ehrat 2:6, 6:7 (7)

Andrej Martin - Henri Laaksonen 6:2, 4:6, 7:5

Filip Polášek, Igor Zelenay - Jerome Kym, Laaksonen 6:3, 6:3