Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Premier League predá televízne práva pre britský trh za rekordnú sumu

Hráči Liverpoolu oslavujú druhý gól spoluhráča Alexisa Mac Allistera vo futbalovom zápase anglickej ligy Premier League Liverpool FC – Fulham FC v Liverpooli 3. decembra 2023. Foto: TASR/AP

Výsledok tohto procesu podčiarkuje silu Premier League. Je to dôkaz, že naše kluby, hráči a tréneri naďalej zabezpečujú najkonkurencieschopnejší futbal na svete, citovala AFP výkonného riaditeľa PL.

Londýn 4. decembra (TASR) - Anglická futbalová Premier League v pondelok oznámila dohodu o rekordnom predaji domácich televíznych práv. Nový kontrakt vo výške 6,7 miliardy libier (7,81 mld. eur) bude platiť na štyri roky od sezóny 2025/26. Súčasná zmluva má hodnotu päť miliárd počas trojročného cyklu.

"Výsledok tohto procesu podčiarkuje silu Premier League. Je to dôkaz, že naše kluby, hráči a tréneri naďalej zabezpečujú najkonkurencieschopnejší futbal na svete. Navyše na plných štadiónoch a pred fanúšikmi, ktorí každý týždeň vytvárajú skvelú atmosféru," citovala agentúra AFP výkonného riaditeľa PL Richarda Mastersa.

Vysielacie práva pre britský trh si zachovali spoločnosti Sky Sports a TNT Sports, ktoré ponúknu do 270 priamych prenosov zo zápasov v priebehu jednej sezóny. Súčasťou novej dohody je naďalej aj televízia BBC Sport a jej program "Match of the Day" s najdôležitejšími udalosťami kola.