Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

VIDEO: Asi 12.000 fanúšikov privítalo Riberyho na štadióne Fiorentiny

Nová posila talianskeho klubu ACF Fiorentina francúzsky veterán Franck Ribery počas oficiálneho predstavenia vo Florencii vo štvrtok 22. augusta 2019. Foto: TASR/AP

Ten prišiel v stredu ako voľný hráč a s účastníkom najvyššej talianskej súťaže podpísal kontrakt na dva roky, ktorý mu vynesie 4,5 milióna eur plus bonusy.

Florencia 23. augusta (TASR) - Približne 12.000 fanúšikov ACF Fiorentina privítalo vo štvrtok na Štadióne Artemia Franchiho francúzskeho futbalistu Francka Riberyho. Ten prišiel v stredu ako voľný hráč a s účastníkom najvyššej talianskej súťaže podpísal kontrakt na dva roky, ktorý mu vynesie 4,5 milióna eur plus bonusy.

Tridsaťšesťročný krídelník vstúpil na trávnik v sprievode hudby z filmu Rocky a priaznivcom predviedol v stredovom kruhu niekoľko fínt s loptou. "Dúfam, že môžem byť pre Fiorenitnu ako výhra v lotérii, navyše keď za mňa nič nezaplatili druhému klubu," povedal Francúz na tlačovej konferencii.



Ribery v lete ukončil po dvanástich rokoch pôsobenie v Bayerne Mníchov. Počas nich získal s nemeckým klubom 23 trofejí, medzi nimi deväť bundesligových titulov i trofej pre víťaza Ligy majstrov. Do Bayernu prišiel v roku 2007 z Marseille, predtým si obliekal dresy Galatasaraya Istanbul, Brestu či Metz.

Fiorentina skončila v predchádzajúcej sezóne na šestnástom mieste Serie A. Nový ligový ročník odštartuje sobotňajším domácim súbojom s Neapolom.