Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Primátor Melbourne tvrdí, že mesto je schopné zorganizovať olympiádu

Melbourne sa stavia do pozície hlavného mesta športu.

Melbourne 14. augusta (TASR) - Austrálske mesto Melbourne sa plánuje v budúcnosti uchádzať o usporiadanie olympijských hier aj napriek tomu, že prezident Austrálskeho olympijského výboru (AOC) by ako organizátora uprednostnil Brisbane.

Melbourne sa stavia do pozície hlavného mesta športu. Okrem toho, že v roku 1956 usporiadalo olympiádu, organizuje každoročne Veľkú cenu Austrálie seriálu F1, grandslamový tenisový turnaj Australian Open a významné kriketové podujatie.

Mesto si v utorok po druhýkrát v rade prevzalo titul Global Liveability Survey. Primátor Robert Doyle pri tejto príležitosti skonštatoval, že Melbourne má vhodnú infraštruktúru na usporiadanie OH.

"Nemyslím, že existuje vo svete mesto, ktoré neorganizuje OH a je pripravené rovnako dobre ako teraz my. Myslím na to, čo by sme mohli urobiť, ak by sme organizovali hry v roku 2024 alebo 2028," uviedol.

Doyle dokonca prisľúbil finančne efektívne hry v meste, ktoré v roku 2006 organizovalo Hry Commonwealthu. "Urobili by sme to inak. Nesnažili by sme sa napodobniť väčších a lepších. Urobili by sme to po melbournsky," dodal.

Predstavitelia AOC však nedávno informovali o zámere uchádzať sa o organizáciu ďalších OH prostredníctvom mesta Brisbane. Tejto téme sa nevyhol ani Doyle. "Nepoznám infraštruktúru Brisbane. Ja viem, že my by sme to zvládli a to je pre nás to najdôležitejšie," uzavrel primátor Melbourne.