Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Real Madrid sa môže sústrediť na Ligu majstrov

Futbalisti z Realu Madrid Foto: TASR/AP

Real Madrid po triumfe na Nou Campe nad Barcelonou urobil výrazný krok k ukončeniu dominancie katalánskeho veľkoklubu v Primera Division a štyri kolá pred koncom sezóny má sedembodový náskok.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Futbalisti Realu Madrid môžu ďalej živiť svoj sen o triumfe v Lige majstrov 2011/2012, avšak najskôr musia v stredajšom odvetnom semifinálovom stretnutí proti Bayernu Mníchov jednogólové manko.

Nemecký zástupca pred týždňom doma síce vyhral 2:1, ale štatistika "bieleho baletu" na štadióne San Bernabeu v tejto sezóne stavia do pozície mierneho favorita hráčov kráľovského klubu.

Obaja európski giganti sa už v podstate môžu sústrediť na Ligu majstrov. Real Madrid totiž po triumfe na Nou Campe nad Barcelonou (2:1) urobil výrazný krok k ukončeniu dominancie katalánskeho veľkoklubu v Primera Division a štyri kolá pred koncom sezóny má sedembodový náskok. V nemeckej bundeslige je už dokonca o majstrovi rozhodnuté, Borussia Dormtund totiž obhájila titul.

Bayern má nepríjemné spomienky na štadión San Bernabeu. V sezóne 2009/2010 tam totiž vo finále prehral s Interom Miláno, ktoré vtedy viedol súčasný kouč "bieleho baletu" Jose Mourinho. Lenže ani futbalisti nemeckého tímu sa nevzdávajú, pred očami majú totiž finálovú účasť 19. mája na domácom štadióne v Mníchove.

Zatiaľ, čo Mourinho ďalej pokračuje vo svojej vojne s médiami, pričom na tlačových konferenciách ho väčšinou zastupuje asistent Aitor Karanka, jeho zverenci lámu rekordy. V španielskej lige už prepísali vlastné maximum, keď zaznamenali 109 gólov. V Lige majstrov vyhrali na San Bernabeu posledných 11 stretnutí, pričom v piatich domácich dueloch v tomto ročníku zaznamenali 22 gólov (priemer 4,4 gólu na zápas).

"Podarilo sa nám striasť tlak, ktorý sme cítili v predchádzajúcich dueloch. Urobili sme veľký krok vpred. Ešte sme však nedokončili svoj príbeh, ale už cítime značnú úľavu a to nám pomôže v ďalších stretnutiach," povedal brankár a kapitán madridského klubu Iker Casillas.

Zdatného futbalového stratéga však majú na lavičke aj hráči Bayernu. Tréner Jupp Heynckes sa napokon vracia do známeho prostredia, s Realom Madrid hral v Lige majstrov v sezóne 1997/1998. Bayern vyradil Real Madrid trikrát zo štyroch vzájomných semifinálových meraní síl v najprestížnejšej klubovej súťaži. "Do Madridu cestujeme s presvedčením, že dokážeme čeliť najväčším výzvam," poznamenal Heynckes.

"V prvom zápase s Realom náš tím ukázal, že vieme hrať s nimi vyrovnanú partiu. Takže do Madridu nejdeme so sklonenými hlavami, pretože dokážeme dať gól aj na ihrisku súpera. Som optimistom a rovnako aj moji hráči."

Začiatkom týždňa sa v médiách objavila správa, že ofenzívne opory Bayernu Franck Ribery a Arjen Robben si skočili do vlasov. Celá kauza sa však vyriešila vzájomným podaním rúk oboch krídelníkov. Zatiaľ, čo sa hostia spoliehajú v ofenzíve najmä na Maria Gomeza a schopnosti francúzsko-holandskej dvojice, ktorá dokáže aj individuálne rozhodovať zápasy, priaznivci Realu sú vo vytržení z výkonov Cristiana Ronadla. Portugalský "snajper" dal v tejto sezóne vo všetkých súťažiach už 54 gólov (42 v Primera Division), pričom je úplne jedno, či strieľa z hry alebo zo štandardných situácií.

Odveta semifinále LM 2011/2012, streda 25. apríla (20.45 SELČ):


Real Madrid - Bayern Mníchov /rozhoduje: Viktor Kassai (Maď.)/
pravdepodobné zostavy:
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao - Alonso, Khedira, Özil - Ronaldo, Benzema, Di Maria
Bayern Mníchov: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Gustavo, Kroos, Schweinsteiger, Müller, Ribery - Olič