Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Rodgers je novým koučom FC Liverpool, majiteľ nečaká zázraky hneď

Brendan Rodgers Foto: TASR/AP

Vedenie Liverpoolu, ktorého farby háji aj slovenský reprezentant Martin Škrtel, prepustilo po sezóne Kennyho Dalglisha.

Londýn 1. mája (TASR) - Brendan Rodgers sa stal oficiálnym trénerom tradičného anglického futbalového klubu FC Liverpool. T

ridsaťdeväťročný Severný Ír, ktorý vo svojej premiérovej sezóne doviedol waleský klub Swansea City k sympatickému 11. miestu v Premier League, dostal prednosť pred Robertom Martinezom z klubu Athletic Wigan.

Za Rodgersa, ktorý na Anfield Road vystrieda Kennyho Dalglisha, zaplatia "The Reds" konkurenčnému klubu Swansea City odstupné vo výške od 4 do 5 miliónov libier.

Vedenie Liverpoolu, ktorého farby háji aj slovenský reprezentant Martin Škrtel, prepustilo Dalglisha po konečnom 8. mieste v anglickej najvyššej súťaži, čo je najhorší výsledok za ostatných 18 rokov.

"Rodgers bol našou prvou a správnou voľbou," reagoval predseda FC Liverpoolu Tom Werner, ktorého doplnil majoritný vlastník klubu John Henry: "Neočakávame, že sa udejú zázraky cez, to by nedokázal nikto. Ale rozhodne veríme, že sme nabrali správny smer na ceste k anglickému titulu."

Rodgers si v uplynulej sezóne najvyššej anglickej súťaže získal množstvo obdivovateľov, keď sa Swansea prezentovala atraktívnym štýlom hry.

Rodgers v roku 2008 pôsobil ako tréner v FC Watford, neskôr mal ďalšiu zastávku v FC Reading. Ešte predtým v roku 2004 ho angažoval ako trénera mládeže FC Chelsea vtedajší kouč prvého tímu Jose Mourinho.

"Som nadšený, že som dostal takú príležitosť," poznamenal Rodgers. "Som vzrušený a už sa neviem dočkať, kedy začneme posúvať dopredu náš spoločný projekt. Sľubujem, že obetujem svoj život pre tento klub a budem hájiť tradičné princípy i filozofiu FC Liverpoolu na hracej ploche aj mimo ihriska."