Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Růžička skončil na striedačke Ústí, v hre je možný odchod do Slovana

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V prípade Růžičku je v hre jeho príchod do Slovana Bratislava. Vedenie extraligového klubu začiatkom týždňa ukončilo spoluprácu s hlavným trénerom Jánom Pardavým.

Ústí nad Labem 28. septembra (TASR) - Český tréner Vladimír Růžička skončil na striedačke prvoligového tímu HC Slovan Ústí nad Labem. Mužstvo prevezme bývalý obranca klubu Jiří Merta.

V prípade Růžičku je v hre jeho príchod do Slovana Bratislava. Vedenie extraligového klubu začiatkom týždňa ukončilo spoluprácu s hlavným trénerom Jánom Pardavým a odvolalo z funkcie aj športového riaditeľa Ota Haščáka. Zareagovalo tak na nevydarený štart "belasých" do novej sezóny. Mužstvo prehralo tri zo štyroch duelov a inkasovalo 21 gólov. V tabuľke mu patrí 10. miesto s troma bodmi.

Päťdesiatšesťročný Merta absolvuje premiéru na trénerskej striedačke v tejto sezóne v sobotňajšom zápase proti Mostu. "Po dvoch rokoch sa vraciam na lavičku A-mužstva. V Slovane som už 26. sezónu a neváhal som ani chvíľu, pretože mám ku klubu pozitívny vzťah a chcem mu pomôcť. Je tu veľa hráčov, ktorých som trénoval v mládežníckom aj seniorskom hokeji a až do konca som bol na lavičke s Jardom Roubikom. Verím, že naša spolupráca bude fungovať a budeme podávať dobré výkony," uviedol Merta pre klubový web.