Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Šachtar Doneck povedie Holanďan Van Leeuwen, nahradil Jovičeviča

Na snímke tréner Maccabi Patrick van Leeuwen počas tlačovej konferencie pred zajtrajším zápasom 3. predkola Európskej konferenčnej ligy (EKL) medzi FC Spartak Trnava - Maccabi Tel Aviv FC, dňa 4. augusta 2021 v Trnave. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Šachtar sa začal spoliehať viac na domácich hráčov po tom, ako viacero brazílskych legionárov vlani opustilo klub v reakcii na ruskú inváziu na Ukrajine.

Kyjev 3. júla (TASR) - Novým trénerom ukrajinského futbalového šampióna Šachtaru Doneck sa stal Patrick van Leeuwen. Päťdesiattriročný holandský kouč podpísal s klubom, ktorý si v nadchádzajúcej sezóne zahrá skupinovú fázu Ligy majstrov, dvojročnú zmluvu.

Ako informovala agentúra AP, Van Leeuwen sa vracia do klubu, v ktorom už v minulosti pôsobil. V Šachtare zastával sedem rokov post riaditeľa tamojšej mládežníckej akadémie. Túto funkciu vykonával až do roku 2013, v minulej sezóne trénoval Zorju Luhansk, ktorej pomohol k tretiemu miestu v ukrajinskej lige.

Šachtar sa začal spoliehať viac na domácich hráčov po tom, ako viacero brazílskych legionárov vlani opustilo klub v reakcii na ruskú inváziu na Ukrajine. Van Leeuwen nahradil pri kormidle Chorváta Igora Jovičeviča, ktorý v minulej sezóne priviedol Šachtar k zisku ligového titulu. V skupine Ligy majstrov s ním skončil na treťom mieste, následne tím vypadol v osemfinále Európskej ligy.