Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Saudskoarabská Džidda bude dejiskom MS klubov 2023

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na turnaji sa predstavia šiesti kontinentálni šampiónmi, medzi ktorými je aj víťaz Ligy majstrov Manchester City.

Zürich 26. júna (TASR) - Futbalové majstrovstvá sveta klubov sa uskutočnia od 12. do 22. decembra 2023 v saudskoarabskom meste Džidda. Na turnaji sa predstavia šiesti kontinentálni šampiónmi, medzi ktorými je aj víťaz Ligy majstrov Manchester City. Informovala o tom Medzinárodná futbalová federácia (FIFA).

Turnaj sa odohrá na štadióne mužstva Al-Ittihad. V drese saudskoarabského tímu sa predstaví aj Karim Benzema, ktorý s ním podpísal trojročný kontrakt. Francúzsky útočník sa bude snažiť opäť vyhrať trofej, ktorú získal vo februári s Realom Madrid.

Al-Ittihad otvorí turnaj v zápase prvého kola proti Auckland City, majstrovi Oceánie. Víťaz postúpi do druhého kola, kde sa pripojí k mexickému Leónu, egyptskému Al-Ahly a japonskému Urawa Red Diamonds. Man City a juhoamerický šampión vstúpia až do semifinálovej fázy. Finále Pohára osloboditeľov sa hrá 4. novembra.

Bude to záverečný ročník v tomto formáte. Na turnaji v USA v roku 2025 sa prvýkrát predstaví až 32 tímov. Ten má zároveň otestovať prevádzku štadiónov pred majstrovstvami sveta 2026, ktoré budú USA hostiť spoločne s Kanadou a Mexikom. Je možné, že aj týmto krajinám by mohla Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) prideliť niektoré zápasy klubových MS v roku 2025. Informovala o tom agentúra AP.