Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

FK Senica v 22. kole tesne podľahla MFK Košice 0:1

Diaby CoulibalyFoto: TASR/František Iván

Kuzma sa v 31. min. preštrikoval až do pokutového územia, na päťke našiel úplne voľného Diabyho, ktorý už nemal problém loptu dopraviť do siete.

Senica 16. marca (TASR) - Seničania nastúpili do stretnutia bez vykarovaného kapitána Gajdošíka. V zostave sa však už objavil uzdravený stopér Pavlík.

Záhoráci odohrali prvé dejstvo vo vlažnom tempe, mali slabý pohyb a príliš často chybovali v rozohrávke. Košičania prehusťovali stred poľa, pozorne bránili, miestami až s deviatimi hráčmi. V 19. minúte sa prvýkrát snažil trafiť priestor brány Kóňa. Lopta po jeho strele letela tesne nad. Až v 28. minúte sa podarilo namieriť medzi tri žrde domácemu Gorositovi, jeho pokus z priameho kopu z 25 m Tofiloski bezproblémovo kryl. V 31. minúte vyšla Východniarom ojedinelá akcia. Kuzma sa preštrikoval až do pokutového územia, na päťke našiel úplne voľného Diabyho, ktorý už nemal problém loptu dopraviť do siete.

Druhý polčas sa odohral výhradne na polovici hostí, ale Seničanom dnes nebolo súdené skórovať. Už v 48. minúte mal gól na kopačke Blackburn, po jeho zakončení z päťky sa lopta obtrela o brvno košickej brány. V ďalšej šanci sa hostia ocitli v 63. minúte po Hošekovom priťuknutí bol v dobrej pozícii Leal, pravačkou však mieril mimo bránu. Ideálnu možnosť na vyrovnanie mal o štyri minúty striedajúci Hošek, ktorý sa ocitol na hranici šestnástky sám pred Tofiloskym, zakončil však veľmi slabo, iba do stredu brány. Seničanom dnes nešli ani štandardky. Kalabiškov pokus z priameho kopu spoza šestnástky brankár kryl a rovnako tak si poradil aj po závare pred vlastnou bránou po Kóňovom trestnom kope. Košičania umnou hrou dokráčali k prekvapujúcemu víťazstvu, naopak Seničania podali dnes veľmi slabý výkon.


FK Senica - MFK Košice 0:1 (0:1)Gól: 31. Diaby. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Strnad, Štepanovský - Sekulič, Šinglár, Viazanko, 1269 divákov.

Zostavy a striedania:FK Senica: Bolek - Štepanovský, Gorosito, Pavlík (74. Križko), Leal - Strnad, Kóňa - Diviš (59. Diarrassouba), Černý (46. Hošek), Kalabiška - Blackburn.

MFK Košice: Tofiloski – Mikuláš Tóth, Kavka, Redžepi, Sekulič – Šinglár (90+ Skvašík), Isola – Karaš (67. Pačinda), Kuzma, Viazanko - Diaby (84. Nurkovič).

Hlasy trénerov:

Stanislav Griga, tréner Senice: "Súper hral dobre organizovanou obranou, nám chýbala kreativita. Ak by hral Ďurica, mohlo to byť iné. Súper mal výbornú prechodovú fázu, v druhom polčase sme prestriedali, hrali sme aktívnejšie a silovejšie. Vypracovali sme si štyri gólové šance, v takomto zápase musíme aspoň jednu premeniť. Košice sú našim osudovým súperom, aj vlani sme s ním mali problémy."

Ladislav Šimčo, tréner Košíc: "Pre mojich chlapcov, to bol veľmi náročný zápas. Potvrdili sme v ňom dobrý výkon z predchádzajúceho kola proti Slovanu. Mali sme aj trošku šťastia. Gól sme dali po rýchlej akcii. Chlapcom k víťazstvu gratulujem."