Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

ŠK Slovan Bratislava zdolal FC Spartak Trnava 4:1 v 22. kole

Na snímke gólová radosť hráčov Slovana v zápase 22. kola Fortuna ligy vo futbale ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava v Bratislave 4. marca 2023. Foto: TASR- Jakub Kotian

Po faule hosťujúceho obrancu uzavrel konečný stav na 4:1 z pokutového kopu Barseghjan.

Bratislava 4. marca (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava začali derby proti Trnave skvelým prvým polčasom a súperovi odskočili na rozdiel troch gólov. Pred rekordnou návštevou sezóny (11.480 divákov) zdolali svojho rivala 4:1, ani plný bodový zisk im však nezaručil prvenstvo po základnej časti, keď o bod zaostali za Dunajskou Stredou. Tréner Slovana Vladimír Weiss pochválil výkon hosťujúceho tímu. Kouč Spartaka Michal Gašparík na pozápasovej tlačovej konferencii uviedol, že rozhodujúcim faktorom boli skúsenosti "belasých" s ťažšími zápasmi.

V poradí 166. derby odštartoval gólovo v 17. minúte Juraj Kucka, ktorý si na zadnej žrdi našiel predĺženú loptu a hlavičkou prekonal Dominika Takáča. "Každý má nejakú pozíciu a miesto, kam má ísť. Odraz lopty už však nenacvičíš, veril som, že sa to ku mne odrazí. Zostal som tam sám a iba som doťukol do bránky," uviedol v mixzóne tridsaťšesťročný stredopoliar.

Domáci sa do prestávky presadili ešte dvakrát, najskôr v 37. minúte zvýšil na 2:0 Aleksadar Čavrič a o dve minúty zabezpečil obhajcovi titulu trojgólový náskok premiérovým gólom vo Fortuna lige Malik Abubakari. "Mňa Trnava prekvapila, aj keď prehrala 1:4, hrala dobre kombinačne. Jej hráči boli v prvom polčase silní na lopte, hlavne v krídelných priestoroch," pochválil výkon Trnavy tréner Slovana Vladimír Weiss, ktorého tím naplno bodoval po troch remízach: "Pre nás to bol zápas v neľahkej situácii. Myslím si, že sme videli výborný futbal. Podali sme dobrí výkon a konečne sme boli efektívni."

Po zmene strán sa Slovan koncentroval na ubránenie vypracovaného náskoku. V 59. minúte sa Spartaku podarilo streliť kontaktný gól zásluhou Sebastiána Kóšu. "Rozhodli situácie, na ktoré sme sa pripravovali a vedeli sme, že Slovan ich má silné. Prvý polčas rozhodol dianie celého zápasu," povedal devätnásťročný trnavský obranca, na ktorého slová nadviazal aj tréner Michal Gašparík: "Slovan má skúsenosti s ťažšími zápasmi, čo sa z môjho pohľadu ukázalo ako kľúčové."

Šance hostí aspoň na bod definitívne pokazila nádeje neprehľadná situácia zo 78. minúty. Slovan rozohrával rohový kop, pred ktorým prišlo k viacerým kontaktom, jeden z nich však hlavný arbiter Boris Marhefka "ocenil" na pokutový kop. Hosťujúci obranca Kristián Koštrna zasiahol nohou do oblasti rozkroku Kucku a po druhej žltej karte oslabil svoje mužstvo. "Rozhodca to celkovo nezvládol. Hráči sa tam strkali, mohol bez problémov odpískať útočný faul a nič by sa neudialo, pretože "Kuco" tam išiel do neho s hlavou. Dal žltú kartu v podstate za nič, následne si uvedomil, že Koštrna už jednu žltú má a musel ho vylúčiť a nariadiť penaltu. Dalo sa tomu predísť, pretože takýchto faulov je mnoho. Aj mladý Vlado Weiss mal žltú kartu a spravil ďalšie 2-3 fauly, a keď sa nedáva druhá žltá karta za to, tak potom nemôže rozhodca takto uletieť," kritizoval vyhodnotenie situácie kouč hostí.

Na slová Michala Gašparíka ihneď reagoval aj hosťujúci tréner Weiss: "Nevidel som tú situáciu, ale už nebudem Trnavu toľko chváliť a byť taký objektívny. Vidím, že odozva od Michala nie je vždy v poriadku. Ale v poriadku, je to derby, náš protivník. Vladov zákrok bol na žltú kartu, ale potom som nevidel žiadny na žltú. Keď sme hrali v Trnave, tak boli tri zákroky na červenú."




Fortuna liga - 22. kolo:

ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 4:1 (3:0)

Góly: 17. Kucka, 37. Čavrič, 39. Abubakari, 81. Barseghjan - 59. Kóša, ŽK: Weiss, De Marco, Kašia - Štetina, Koštrna, Štefánik, ČK: 78. Koštrna (Trnava), Rozhodoval: Marhefka, 11.480 divákov.



Slovan: Chovan - Medveděv (87. Agbo), Kašia, De Marco, Lovat - Kankava, Čakvetadze (87. Da Silva), Kucka - Čavrič (67. Green), Abubakari (82. Sharani), Weiss (67. Barseghjan)

Trnava: Takáč - Koštrna, Štetina, Twardzik, Mikovič (36. Kóša) - Bukata (73. Ristovski), Procházka (73. Azevedo), Savvidis, Oseni - Ofori (62. Štefánik), Taiwo



hlasy trénerov:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Pre nás to bol zápas v neľahkej situácii. Myslím si, že sme videli výborný futbal. Mňa Trnava prekvapila, aj keď prehrala 1:4, hrala dobre kombinačne. Jej hráči boli v prvom polčase silní na lopte, hlavne v krídelných priestoroch. Podali sme dobrý výkon a konečne sme boli efektívni."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Začiatok zápasu bol rozháraný, boli tam nejaké fauly, trochu nervozity. Prišla lacná štandardná situácia po faule, ktorý absolútne nemusel byť. Prehratý prvý súboj, nedohratý druhý súboj. Zlé bránenie Kucku pri prvom góle. Následne začali chalani panikáriť, pretože to boli presne tie situácie, na ktoré sme sa chystali a my sme z nich inkasovali. Slovan má skúsenosti s ťažšími zápasmi, čo sa z môjho pohľadu ukázalo ako kľúčové."