Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Šláger na Pasienkoch medzi Slovanom a Senicou sa skončil deľbou bodov

Na snímke druhý sprava Ondřej Smetana (Slovan) po hlavičkovom súboji s brániacim Tomášom Strnadom (s číslom 2 - Senica) v predohrávke 24. kola futbalovej Corgoň ligy medzi ŠK Slovan Bratislava - FK Senica 30. marca 2012 v Bratislave. V pozadí so zdvihnutými rukami Juraj Križko (Slovan) a v popredí Seničan Pedro Leal. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V predohrávke 24. kola futbalovej Corgoň ligy Slovan remizoval so Senicou 2:2. Zápas mohol pre Slovan rozhodnúť Kladrubský. Ten však nariadenú penaltu v 74. minúte nepremenil.

Bratislava 30. marca (TASR) - Na miernym dažďom poznačenom trávniku začali ofenzívnejšie domáci, v 1. štvrťhodine zahrávali štyri rohové kopy. V 15. minúte sa v prvej gólovej príležitosti ocitol Smetana, na loptu pozdĺž bránkovej čiary nenabehol nik z jeho spoluhráčov.

V 19. minúte Grendel fauloval v pokutovom území Križka, strelu z 11 m s istotou premenil Gorosito. Slovan rýchlo vyrovnal, keď po priamom kope Grendela si dal vlastný gól Gorosito. V 38. minúte strelu Leala z diaľky vytlačil Putnocký na rohový kop.

O dve minúty na to po prieniku Diarrassoubu však už lopta skončila za chrbtom slovanistického brankára. V 58. minúte mal blízko k vyrovnaniu Halenár, zabránil mu v tom brankár Bolek.

Z ďalšej útočnej akcie ešte Smetana hlavičkoval tesne nad bránu, ale v 67. minúte po priamočiarej akcii striedajúceho Milinkoviča práve tento útočník vyrovnal. V 74. minúte faulovala obrana hostí Pečalku, pokutový kop nepremenil Kladrubský.

Slovan Bratislava - FK Senica 2:2 (1:2)

Góly: 22. Gorosito (vlastný), 67. Smetana - 20. Gorosito (z 11 m), 39. Diarrassouba. Rozhodoval: Valášek, ŽK: K. Mészáros, Halenár - Leal, J. Diviš, Kóňa, Bolek, 1458 divákov.

Zostavy a striedania:

Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Pečalka, Jánošík, Kolčák (46. Konečný) - Kopúnek - K. Mészáros (87. Szarka), Kladrubský, Grendel (46. Milinkovič) - Halenár - Smetana

FK Senica: Bolek - T. Strnad, Pavlík, Gorosito, Leal (90+ Furtado) - Križko - J. Diviš, Wijlaars, Kóňa, M. Ďurica (74. Kalabiška) - Diarrassouba (63. Blackburn)

Hlasy trénerov

Stanislav Griga, tréner Senica: "Bol to dobrý, slušný zápas plný emócií. Chvíľu nám trvalo, než sme sa dostali do tempa. Spočiatku sme hrali príliš pasívne a napriek tomu sme sa dostali do vedenia. Domáci v druhom polčase príchodom Milinkoviča získali na kvalite, my sme strácali príliš veľa ľahkých lôpt. Slovan nás zatlačil a za bod musíme byť spokojní."

VIDEO: S. Griga: Myslím, že môžeme byť spokojní s bodom


Tu bude player


Vladimír Weiss, tréner Slovan: "Napriek tomu, že sme remizovali musím prvý raz mužstvo pochváliť za atraktívnu hru. Najmä v druhom polčase sme boli aktívnejší, mali sme niekoľko istých gólových šancí, k dispozícii pokutový kop. Som spokojný so zvrátením nepriaznivého stavu, ale nie s výkonom niektorých hráčov, ktorí robia individuálne chyby, za ktoré platíme."

VIDEO:V. Weiss: Napriek remíze musím pochváliť mužstvo za predvedený výkon


Tu bude player