Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Slovan Bratislava prehral s Dinamom Moskva 2:3, ďalej postupuje Dinamo

Hokejisti Slovana Bratislava Foto: TASR/Michal Svítok

Hokejisti Slovana prehrali s Dinamom Moskva v sérii 0:4.

Bratislava 25. februára (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli ani v štvrtom stretnutí štvrťfinále play off Západnej konferencie KHL, keď v pondelok na domácom ľade podľahli obhajcovi Gagarinovho pohára Dinamu Moskva tesne 2:3. Zverenci trénera Rostislava Čadu tak celú sériu prehrali 0:4 na zápasy a sezóna v nadnárodnej súťaži sa pre nich skončila.

Skóre duelu otvoril v 12. minúte najproduktívnejší hráč play off Jakub Petružálek, ďalšie dva zásahy ruského favorita strelili v druhej tretine Sergej Koňkov a Janne Jalasvaara. Slovan v tretej časti gólmi obrancov Ivana Švarného a Vladimíra Mihálika zdramatizoval duel, vyrovnania sa však už nedočkal. Dinamo tak vyhralo aj šiesty vzájomný zápas v sezóne a v najkratšom možnom čase si zaistilo postup do konferenčného semifinále.


4. zápas štvrťfinále play off Západnej konferencie:

Slovan Bratislava - Dinamo Moskva 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)



Góly: 43. Švarný (Bartovič, J. Mikúš), 47. Mihálik (Hudáček) - 12. Petružálek (Mironov, Jeriomenko), 27. Koňkov (Pestunov, Babenko), 30. Jalasvaara (Solovjov, Kokarev). Rozhodcovia: Sergejev, Ravodin (obaja Rus.) - Balodis (Lot.), Deďuľa (Bielorus.), vylúčení: 11:9, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov. Konečný stav série: 0:4, postúpilo Dinamo Moskva.

Slovan Bratislava: Janus - Sersen, Sigalet, Mojžíš, Švarný, Mihálik, Tabaček - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, J. Mikúš, Bartovič - Bakoš, Kytnár, Hudáček - Daňo, Šťastný, Ölvecký

Dinamo Moskva: Jeriomenko - Graňák, Novák, Jalasvaara, Solovjov, Gorochov, Mironov, Barancev - Babenko, Soin, Koňkov - Petružálek, Cvetkov, Kokarev - Sopin, Gorovikov, Kasjančuk - Kvapil, Pestunov, Mosaľov



Slovan vstúpil do zápasu pasívne a individuálnymi chybami v obrannom pásme poskytoval súperovi brejkové možnosti. V 2. minúte si pripísal prvý náročný zákrok Janus, keď ramenom vytesnil strelu Koňkova. V následnej presilovke Dinama Bartovič namiesto vyhodenia puku vyslal do tutovky Mosaľova, ten sa však pred bránkou Slovana ukľučkoval. V 8. minúte prišiel podobný kiks, tentoraz Sersen pokazil rozohrávku a Kasjančuk sa rútil sám na Janusa, domáci gólman vyrazil protihráčov nedôrazný pokus lapačkou. Až v polovici stretnutia sa slovanisti osmelili do útoku a prvýkrát sa dlhšie usadili v pásme. V 10. minúte si však nedali pozor na prienik Petružálka, český útočník sa pretlačil cez dvojicu Ölvecký - Švarný a strelou pomedzi Janusove betóny otvoril skóre. O tri minúty neskôr zaujala akcia Sersena, po ktorej sa strhla pred Jeriomenkom hromadná šarvátka, Slovan z nej vyťažil presilovku, ktorá ale nepriniesla gólový efekt. Záver tretiny sa dohrával v nervóznom duchu, namiesto pohľadných akcií boli diváci skôr svedkami provokácií a vzájomných strkaníc.

Fotogaléria zo 4. zápasu Slovan-Dinamo Moskva:





V druhom dejstve sa hra opäť ukľudnila, pričom jej tempo naďalej diktovali hostia. V 24. minúte sa do ojedinelého protiútoku dostali "belasí", Bartovič v situácii 2 na 1 volil strelu, Jeriomenko skrotil puk na hrudi. Potom po Sersenovom zaváhaní pálil nebezpečne z medzikružia Mironov, obranca Slovana v snahe napraviť chybu podnikol brejk po pravej strane a prevetral lapačku súperovho brankára. V 27. minúte prišiel druhý úder Dinama - Pestunov poslal prihrávku vzduchom, Mihálik skackajúci puk netrafil, Koňkov si položil Janusa a elegantne zasunul puk do siete. Vzápätí Gorovikov so Sopinom dokonale vyšachovali domácu obranu a druhý menovaný už-už zakončoval do prázdnej bránky, Janusa v poslednej chvíli zastúpil na čiare Sigalet. V polovici zápasu putoval na trestnú lavicu za podrazenie Švarný a hostia ponúknutou početnou výhodou nepohrdli, keď Jalasvaara delovkou od modrej čiary prestrelil Janusa - 0:3. Hráči Dinama v týchto chvíľach jasne predčili domácich v rýchlosti, presnosti kombinácií a dominovali aj v osobných súbojoch. V 35. minúte mohol zvýšiť náskok hostí bez prípravy páliaci Mosaľov, Janusa sa však stihol premiestniť. V závere tretiny domáci brankár v pokľaku zneškodnil aj pokus Sopina.
Hráč Slovana Bratislava Milan Kytnár sa prizerá gólu do siete Dinama Moskva
Foto: TASR/Michal Svítok


Slovan začal tretiu časť mohutným náporom. Po hákovaní Cvetkova dostal možnosť hrať presilovku, ktorú po 44 sekundách využil. Juraj Mikúš od zadného mantinelu našiel pred bránkou nepokrytého Švarného a ten konečne odklial Jeriomenkovo čaro - 1:3. O pár minút neskôr Bližňák naslepo hľadal v bránkovisku spoluhráča a hostia si takmer strelili vlastný gól. Čadova družina pokračovala v tlaku a v 47. minúte sa dočkala kontaktného gólu. Hudáček v útočnom pásme zamotal obrancom Dinama hlavy, "namazal" Mihálikovi a jeho strela z prvej zapadla presne k ľavej žŕdke - 2:3.

Tréner Moskovčanov Znaroks si musel vypýtať oddychový čas. Živou vodou pokropení domáci hráči však naďalej zasypávali Jeriomenka salvou striel, brankár Dinama zlikvidoval dva pokusy Miklíka i zakončenie Bartoviča. Z rytmu vyhodili slovanistov až dve vylúčenia, Dinamo tak hralo vyše minútovú presilovku o dvoch hráčov, prežilo ju bez ujmy len vďaka skvelým zákrokom Janusa. Hosťom sa v závere darilo kúskovať hru, slovanisti si ale dokázali utvoriť ešte niekoľko sľubných šancí. V tutovke sa ocitol v 58. minúte Ölvecký, obranca Jalasvaara jeho pokus zblokoval. Slovan to v závere skúsil bez brankára, vyrovnanie mal na hokejke Vondrka, ale Jeriomenka neprekonal. Predĺženie si už domáci nevynútili a tak sa hráči Dinama mohli radovať z postupu.

KHL: Fanúšikovia ďakovali slovanistom za skvelú sezónnu




Hlasy po zápase:

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Dinamo je veľmi ťažký súper, je to mužstvo, ktoré hrá pod súčasným trénerom už dlhšiu dobu a vykazuje veľmi dobré výsledky. Bolo to vidieť aj v tejto sérii. Hrali organizovane, aj keď prehrávali, tak nestratili pokoj a ich herné poňatie bolo veľmi vyrovnané."

Ivan Švarný, obranca Slovana: "Bojovali sme celý zápas. Ten zlom v náš prospech prišiel až v tretej tretine, ale išli sme za tým od začiatku. Podarilo sa nám dať dva góly a zrazu to ožilo. Ožilo aj hľadisko, ktoré bolo výborné. Verili sme si, no bohužiaľ sme prehrali jedným gólom a je koniec sezóny."

KHL: I. Švarný: Dinamo bolo jedlé





Milan Bartovič, útočník Slovana: "V prvej tretine sme nechceli otvárať hru, chceli sme hrať systémom, ktorý sme mali počas celej sezóny a doviedol nás až do play off. Bohužiaľ sme dostali góly. V poslednej časti sme to už otvorili a dalo sa viac korčuľovať. Bojovali sme, no bohužiaľ to nevyšlo."

KHL: M. Bartovič: Každý chalan môže byť na seba hrdý




Juraj Mikúš, útočník Slovana: "Škoda, že sa nám to dnes nepodarilo. Diváci nás hnali dopredu, atmosféra bola asi najlepšia, akú som doteraz zažil."

J. Janus: Nehrali sme náš hokej