Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Slovan Bratislava sa stal mojou prioritou, tvrdí Čech Kopřiva

Miroslav Kopřiva, archívne foto Foto: TASR

Český brankár mal viac možností, dostal aj ponuky z extraligy.

Praha 31. mája (TASR) - Veľkým lákadlom sa pre českého hokejového brankára Miroslava Kopřivu stala Kontinentálna hokejová liga, po tom, čo ho oslovil Slovan Bratislava. "Mal som viac možností, mal som ponuky z extraligy. Ale hneď ako sa ozval Slovan, stal sa mojou prioritou. Možnosť chytať Kontinentálnu hokejovú ligu sa nenaskytne každý deň, je to pre mňa veľké lákadlo," povedal v rozhovore pre hokej.cz.

Dvadsaťdeväťročný brankár strávil uplynulé tri roky v pražskej Slavii, v ktorej však popri Dominikovi Furchovi dostával čoraz menej príležitostí. Preto sa dlhší čas hovorilo o jeho odchode a ten sa po skončení sezóny stal aj realitou. "Keď mi agent povedal o záujme Slovana, mal som pochopiteľne veľkú radosť. Veľmi ma to potešilo," uviedol niekdajší brankár stredočeského Kladna. Účinkovanie v Slovane berie ako ďalší krok smerom dopredu vo svojej kariére. "Kontinentálna hokejová liga je najlepšia súťaž v Európe a som rád, že si ju budem môcť vyskúšať. Slovan je navyše tradičný klub s dobrým zázemím," zdôraznil bývalý brankár Houstonu a Austinu.

V Slovane sa stretne so svojím niekdajším spoluhráčom zo Slavie Michalom Vondrkom, ktorý s bratislavským klubom predĺžil svoj kontrakt do apríla 2014. "Samozrejme, že som mu volal a zisťoval si od neho informácie. Michal mi Slovan odporučil, sám je tam veľmi spokojný. O mužstve, ani prostredí mi nepovedal jediné zlé slovo. Pre mňa je samozrejme fajn, že v mužstve bude niekto, koho dobre poznám," konštatoval Miroslav Kopřiva.

V Slovane sa teší na atmosféru, ktorú vytvárali jeho fanúšikovia tým, že až na pár výnimiek zapĺňali jeho domáce zápasy do posledného miesta. S jeho trénerom Rostislavom Čadom ešte nehovoril, ale podľa neho bude na to dosť času. "Spoločná príprava s mužstvom sa začne až v júli, budeme mať dostatok priestoru si o všetkom pohovoriť. Zatiaľ neviem, aká bude moja úloha v mužstve, na druhú stranu verím, že dostanem príležitosť," povedal a dodal, že v kontakte bol zatiaľ len so športovým riaditeľom Oldřichom Šteflom. "Preberali sme len organizačné veci, ako je bývanie a iné záležitosti. Na detailné zoznámenie sa s prostredím bude čas v lete."

Do začiatku spoločnej prípravy so Slovanom sa bude pripravovať sám. "Mám individuálnu prípravu a v pláne mám dohodnúť sa na nej so Slaviou a trénovať s ňou. Vždy je príjemnejšie, keď človek môže trénovať vo väčšej partii, viac sa donúti ku kvalitnému tréningu. Už sa na to teším," uzavrel Miroslav Kopřiva.