Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Slovák verí v štart kapitána Žofčáka: Máme slušnú pozíciu

Tréner ŠK Slovan Bratislava Samuel Slovák Foto: TASR/Pavel Neubauer

Odveta 2. predkola futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 medzi Slovanom Bratislava a Ludogorec Razgrad je na programe 24. júla.

Razgrad 23. júla (TASR) - Tréner bratislavského Slovana Samuel Slovák je pred odvetou 2. predkola futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 na štadióne Ludogorca Razgrad (streda 24. júla o 19.30 SELČ) presvedčený, že jeho tím má po domácom triumfe 2:1 dobrú východiskovú pozíciu, ktorú túži pretaviť v postup.

"Samozrejme, chceme byť úspešní. Máme slušnú východiskovú pozíciu, ktorú si snáď udržíme a odveta pre nás dopadne dobre. Súper vymenil trénera, ale nepripisujem tomu veľký význam. Pozerám sa najmä na moje mužstvo, na náš koncept hry. Musíme sa pripraviť na silu Razgradu v domácom prostredí," povedal Slovák na predzápasovej tlačovej konferencii.

Minulú stredu v prvom meraní síl bulharského a slovenského šampióna si už v 8. minúte zranil slabiny kapitán Igor Žofčák, nad ktorého štartom visí otáznik. Jeho neúčasť by pre Slovan bola citeľnou stratou, no šéf realizačného tímu slovenského majstra verí v jeho účasť v zápase: "Žofčák sa vyjadrí po večernom tréningu. Uvidíme, ako bude zvládať záťaž, ale ja verím, že bude k dispozícii. Je tu s nami aj Seydouba Soumah, ktorý už dlhšiu dobu trénuje a zajtra začne na lavičke," poznamenal Slovák.

Podľa trénera Slovana je tiež pravdepodobné, že dvojgólový žolík Juraj Halenár dostane v odvete väčší priestor ako v prvom zápase, do ktorého naskočil na záverečných 15 minút. Isté je podľa kouča Slovana tiež to, že prípadnú jedenástku by nešiel znova kopať český útočný hrot Pavel Fořt, ktorý minulý týždeň neuspel z bieleho bodu proti gólmanovi Ludogorca.

Tréning Slovana pred odvetou s Ludogorcom Razgrad