Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Slovan chce majstrovskú bodku aj pohár, začne bez Soumaha a Čikoša

Tréner ŠK Slovan Bratislava Samuel Slovák Foto: TASR/Martin Baumann

Futbalisti polovičného šampióna nastúpia v piatok na prvý zápas jarnej časti Corgoň ligy proti ViOn-u Zlaté Moravce.

Bratislava 27. februára (TASR) - Futbalisti polovičného šampióna Slovana Bratislava vstupujú do jarnej časti Corgoň ligy 2012/2013 s jasným cieľom dať za celou sezónou majstrovskú bodku a získať Slovenský pohár. Pred piatkovým zápasom 20. kola najvyššej slovenskej súťaže proti ViOn-u Zlaté Moravce to uviedol generálny riaditeľ belasých Petr Kašpar.

Slovanisti prezimovali na čele Corgoň ligy so šesťbodovým náskokom práve pred Zlatými Moravcami. "Sme na prvom mieste v Corgoň lige a postúpili sme do semifinále Slovenského pohára. Takže chceme postúpiť aj do finále a vyhrať pohár. V zimnej prestávke sme chlapcom vytvorili adekvátne podmienky na prípravu," povedal Kašpar.

Do prvého jarného kola odohrali slovanisti sedem prípravných duelov a absolvovali dve sústredenia. Prvý týždeň začali v domácich podmienkach, od 11.-18. januára sa presunuli na kondičné sústredenie do Vysokých Tatier a herný blok absolvovali v Turecku. "Zima je dlhá, po prestávke sa už každý teší na trávnik a začiatok ligy. Sústredenie prebehlo podľa plánu, preto sme ani nechceli odohrať viac prípravných stretnutí. Veľké pohyby síce v kádri nenastali, ale máme dosť široký a konkurencieschopný káder," poznamenal kouč.



Pred zimnou prestávkou pribudli do belasého kádra Marek Kuzma (koniec hosťovania 1. FC Slovácko), Seydouba Soumah (prestup z FC Nitra), Martin Polaček (prestup z DAC 1904 Dunajská Streda), opačným smerom putovali český legionár Milan Kopic a Argentínčan Leandro Ledesma, ktorí nepredĺžili spoluprácu. "Na poste krajných obrancov máme k dispozícii dostatočný počet hráčov, rovnako aj v záložnej formácii. Momentálne nám síce chýba klasický stredný útočník, ale na tomto poste môžu hrať viacerí hráči ako Kuzma, Szarka, či Hlohovský," reagoval Slovák.

Prvou "zimnou" posilou Slovana sa stal síce 21-ročný Soumah z Guiney, ale ten prvých dvoch jarných kolách nemôže nastúpiť pre dištanc. Temperamentný futbalista ešte v drese FC Nitra neudržal nervy na uzde a v septembrovom ligovom zápase s Trnavou dostal za vylúčenie polročný dištanc a pokutu 3400 eur. Slovanisti neuspeli ani s odvolením. "Verím tomu, že mužstvo dokáže Soumahove kvality využiť. Pre mňa je však najdôležitejší tím, nikto nemôže byť nad mužstvom. Rozhodujúci je tímový duch. Všetci sú tu preto, aby Slovan dosiahol čo najlepšie výsledky. To platí aj pre Soumaha," reagoval tréner Slovák.

Jediným hráčom Slovana, ktorý nie je k dispozícii pred prvým jarným kolom, je Erik Čikoš. Obranca Slovana si privodil menšie zranenie kolena v prípravnom zápase s Crvenou Zvezdou Belehrad a k tímu sa pripojí najskôr o dva týdžne.

I. ŽOFČÁK: Nálada v šatni je dobrá




Výsledky prípravných zápasov Slovana Bratislava:

MFK Dubnica (2:0), DAC 1904 Dunajská Streda (3:0), FC Lombard Pápa (1:2), Steaua Bukurešť (1:3), Crvena Zvezda Belehrad (0:1), Górnik Zabrze (1:0), Slovan Duslo Šaľa (2:2)


Prišli: Marek Kuzma (koniec hosťovania 1. FC Slovácko), Seydouba Soumah (prestup z FC Nitra), Martin Polaček (prestup z DAC 1904 Dunajská Streda)

Odišli: Milan Kopic (koniec zmluvy), Leandro Ledesma (koniec zmluvy), Karol Mészáros (hosťovanie ViOn Zlaté Moravce), Radoslav Augustín (hosťovanie v 1. FC Tatran Prešov), Juraj Piroska (prestup do FK Senica)

Nový web, aktivity pre deti a fanúšikov


Zľava generálny manažé ŠK Slovan Bratislava Petr Kašpar, tréner Slovana Samuel Slovák a kapitán mužstva Igor Žofčák
Foto: TASR/Martin Baumann
Do jarnej časti futbalovej Corgoň ligy 2012/2013 vstupuje Slovan Bratislava s novou internetovou stránkou na pôvodnej adrese www.skslovan.com. Belasí súčasne pokračujú v rozbehnutom projekte "Mladý slovanista", ktorého cieľom je budovanie novej mládežníckej základne fanúšikov a zároveň vytváranie atraktívnejších podmienok na futbalových zápasoch pre rodiny a deti.

"Cieľom nového webu je ponúknuť fanúšikom, partnerom a futbalovej verejnosti prehľadnejšie, graficky atraktívnejšie a obsahovo pútavejšie informácie o našom klube," povedal PR riaditeľ Tomáš Straka.

Spomínaný projekt "Mladý slovanista" rozbehli belasí v spolupráci s 10 základnými školami z Bratislavy. Novinkou do jarnej časti sezóny je vytvorenie pilotného projektu prostredníctvom Funzóny pre dospelých, ktorú slovanisti plánujú zrealizovať za podpory partnerov a fanklubu pred domácim zápasom so Senicou (27. apríla).

"Cieľom Funzóny pre dospelých bude vytvorenie spoločensko-kultúrneho programu v areáli štadiónu, prostredníctvom ktorého sa pokúsime pritiahnuť väčší počet fanúšikov a zároveň ich dobre naladiť pred stretnutím. Chceme urobiť ligový zápas niečím výnimočným, tak že nebude trvať iba 90 minút, ale ponúkne zábavu pre každého fanúšika až 3-4 hodiny," vysvetlil Straka.

Ďalšou novinkou belasých na Pasienkoch bude akcia "Family day", ktorá je naplánovaná pred a počas domáceho stretnutia so Žilinou (6. apríla 2013). Akcia je zameraná na všetky deti a rodičov, ktorí navštevujú zápasy Slovana.

Harmonogram aktivít:

01.3. Slovan - Zlaté Moravce (Mini Funzóna - prázdniny)
16.3. Slovan - Banská Bystrica (Funzóna v rodinnom sektore)
29.3. Slovan - Prešov (Mini funzóna - prázdniny)
06.4. Slovan - Žilina (Family Day)
20.4. Slovan - Myjava (Megasektor - pokus o rekord v rodinnom sektore
27.4. Slovan - Senica (Funzóna pre dospelých, funzóna pre deti)
12.5. Slovan - Ružomberok (Funzóna pre deti)
22.5. Slovan - Nitra (Funzóna pre deti)