Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Slovanisti sa spoľahnú na brejky, výmenu súperovho trénera neriešia

Hráči Slovana Foto: TASR/Pavel Neubauer

Zápas Ludogorec Razgrad - Slovan Bratislava má výkop v stredu 24. júla.

Razgrad 23. júla (TASR) - Narýchlo zrealizovanej trénerskej zmene v Ludogorci Razgrad hráči ani realizačný tím Slovana Bratislava nevenujú obzvlášť veľkú pozornosť. Cieľom je cez bulharský klub postúpiť do 3. predkola futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 najmä po vlastnom kvalitnom výkone a bez ohľadu na to, akými taktickými manévrami sa rival slovenského šampióna snaží znova "nakopnúť".

Šéfom Ludogorca Razgrad po sérii nepresvedčivých výsledkov došla trpezlivosť a v nedeľu, teda deň po prehre s nováčikom ligy Ľubimecom 1907, zhodili z trénerského kresla Ivajla Peteva. Iba dva dni pred odvetným duelom 2. predkola so Slovanom nahradil rovesníka Samuela Slováka vo funkcii päťdesiatnik Stoičo Stojev, ktorý v predvečer dôležitého zápasu absolvoval úvodnú tlačovú konferenciu. "Či by zostal predošlý tréner, alebo majú nového, to nám môže byť jedno. Filozofia súpera je jasná a nemení sa, či tam je Petev alebo Stojev. Prioritou Razgradu je cez nás postúpiť ďalej, lenže to isté chceme aj my," sršalo odhodlanie zo stopéra Slovana Kristiána Kolčáka.

Odklad "belasým" prospel

Podľa neho "belasým" prospelo, že im odložili ligový duel so Senicou. Vďaka tomu mali sedem dní na prípravu na náročnú odvetu, do ktorej vstupujú s víťazstvom 2:1 z Pasienkov. "Voľno nám padlo vhod, ale nezaháľali sme a absolvovali sme kvalitné tréningové dávky. Zahrali sme si aj medzi sebou, aby sme celkom nevypadli zo zápasového rytmu. Dobili sme baterky a verím, že sme dobre pripravení," vyjadril sa Kolčák.

Podľa 23-ročného bývalého reprezentanta mládežníckych kategórií Razgrad v prvom zápase ukázal svoju silu. Tú Slovan dokázal otupiť až v samom závere dvoma gólmi striedajúceho žolíka Juraja Halenára. "Prvý zápas ukázal, že Razgrad má dobrý a nepríjemný tím, hru má založenú na silných individualitách a dobrej krídelnej hre. Musíme si dať v odvete pozor, lebo pred vlastnými fanúšikmi sa budú hráči súpera chcieť pobiť o postup. Určite na nás od začiatku vybehnú, ale my musíme byť koncentrovaní a odolať, respektíve sa pokúsiť im streliť z brejku gól. Ten by mohol zlomiť ich odpor," želá si Kolčák.

Zápas Ludogorec Razgrad - Slovan Bratislava má výkop v stredu 24. júla o 19.30 SELČ (v Bulharsku je o hodinu viac - pozn.). Jeho víťaz sa v 3. predkole stretne s postupujúcim zo srbsko-arménskej konfrontácie medzi Partizanom Belehrad a Širakom Gjumri.