Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Šport

Slovan získal českého brankára Kopřivu, situácia Konráda neistá

Kopřiva je odchovancom Kladna a má skúsenosti aj zo zámorského pôsobenia.

Bratislava 21. mája (TASR) - Slovenský účastník nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava sa dohodol na ročnej spolupráci s českým brankárom Miroslavom Kopřivom, ktorý naposledy pôsobil v Slavii Praha. Mal by pomôcť zvýšiť konkurenciu na gólmanskom poste, na ktorom bol v minulej sezóne jasnou jednotkou Jaroslav Janus. Ako informoval klubový web Slovana, neistá je budúcnosť ďalšieho brankára Branislava Konráda v kádri "belasých".

Dvadsaťdeväťročný Kopřiva je odchovancom Kladna a má skúsenosti aj zo zámorského pôsobenia. V roku 2003 si ho v 6. kole draftu NHL vybrala Minnesota Wild, ale v organizácii klubu pôsobil iba v nižších súťažiach v AHL, ECHL a CHL. Po návrate do Európy hral ešte rok v Kladne a potom sa upísal pražskej Slavii, kde v uplynulých troch sezónach odchytal vyše 120 zápasov v základnej časti a play off Tipsport extraligy. V tohtoročnom play off mal v štyroch dueloch priemer obdržaných gólov 0,67 a 96,9-percentnú úspešnosť zákrokov. V bránke Slavie sa pravidelne striedal s Dominikom Furchom.

Kopřiva si výkonmi vypýtal aj pozvánku do českej reprezentácie, v rokoch 2008 až 2011 sa objavoval v nominácii národného tímu a pripísal si celkovo 10 štartov, z toho 7 v rámci Euro Hockey Tour.

O umožnenie odchodu zo Slovana požiadal vedenie klubu Branislav Konrád, v končiacej sa sezóne dvojka na brankárskom poste. Konrád si chce nájsť pôsobisko, kde by dostal viac šancí a získal zápasovú prax. Momentálne prebiehajú rokovania medzi hráčom a Slovanom, aby sa situácia definitívne vyjasnila.